UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Vesti

Telekom Srbija uz „Dostignuća mladih“

2 min read
Podeli

Beograd, 24. februar 2017. – U okviru podrške neformalnom obrazovanju i razvoju preduzetničkog načina razmišljanja kod mladih, Telekom Srbija već tradicionalno sarađuje sa organizacijom „Dostignuća mladih“ na programu „Poslovni izazov“.

U ovom dvodnevnom programu učestvuju srednjoškolci iz cele Srbije koji preko regionalnih takmičenja u  predlaganju poslovnih rešenja na zadatu temu, dolaze do nacionalnog finala koje se održava u Beogradu. Ovogodišnje nacionalno finale, održano 22. i 23. februara, okupilo je 60 učenika iz 43 srednje škole, kojima je podršku dao i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, a Telekom Srbija imala je priliku da predloži mentora i člana žirija.

Prvog dana, kada timovi počinju da rešavaju zadatak, u ime Telekoma Srbija, kao partnera „Poslovnog izazova“ od 2011, učenike je  pozdravila Miroslava Tešin Popović, menadžer za korporativnu društvenu odgovornost i upoznala ih sa zadatkom i onim što se od njih očekuje. U ulozi mentora koji timovima pomaže u pronalaženju pravog rešenja bio je Predrag Krajnović, rukovodilac Odeljenja za razvoj internet servisa za privatne korisnike, dok je Danijela Simeunović, šef Službe za korporativnu društvenu odgovornost, imala priliku da  kao član žirija oceni rešenja učeničkih timova.

Učenicima je dat “izazov” da osmisle platformu koja se zasniva na modelu “ekonomije deljenja”, odnosno da iskoriste tehnologiju kako bi se kreirala veza između onoga što je ljudima potrebno i onoga što drugi imaju. Pobedilo je rešenje koje predviđa platformu za povezivanje uzgajivača poljoprivrednih kultura i vlasnike slobodnog zemljišta koji žele da iznajme zemlju radi obrade. Pobednički tim činili su Nemanja Mikavica iz Hemijsko-medicinske škole u Vršcu, Sara Živković iz Prve kragujevačke gimnazije, Martina Mitrović iz Ekonomske škole u Leskovcu i Andrej Zeljković iz Četvrte beogradske gimnazije.

Pet prvoplasiranih timova sa ovog takmičenja u aprilu će učestvovati na Poslovnom izazovu zapadnog Balkana gde će se pridružiti vršnjacima iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske.

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link