UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Nekategorizovano

Proglašen EY Preduzetnik godine 2016

2 min read
Podeli

Beograd, 24. februar 2017. – Radojko Janić, vlasnik kompanije Radijator – Inženjering, dobitnik je priznanja EY Preduzetnik godineTM koje međunarodna revizorsko – konsultantska kompanija EY (Ernst&Young) dodeljuje jubilarni peti put.

“Priznanje od strane kompanije EY i žirija koji čine moje kolege preduzetnici vrhunac je karijere koji jedan preduzetnik može da doživi. Ono takođe predstavlja i još jednu obavezu celoj mojoj porodici i svim zaposlenim u kompaniji Radijator Inženjering da još više radimo, proizvodimo i tehnološki se unapređujemo “, izjavio je Radojko Janić.

Nagradu su mu uručili direktor Razvojne Agencije Srbije, Željko Sertić i Ivan Rakić, rukovodeći partner kompanije EY za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.

Kompanija Radijator-Inženjering iz Kraljeva, na čelu sa Radojkom Janićem, uspešno posluje već 25 godina. Delatnost kompanije je montaža i održavanje centralnog grejanja kao i proizvodnja kotlova na čvrsta goriva, biomasu i naftu. Radijator-Inženjering danas zapošljava preko 400 radnika od kojih je 40 diplomiranih mašinskih inženjera koji svakodnevno rade na usavršavanju kvaliteta proizvoda.

Pored glavne nagrade, priznanja su uručena prof. dr Snežani i Urošu Đorđević koji stoje ispred porodične kompanije Agrounik u potkategoriji EY Inovativni Preduzetnik godine i Dušku Radoviću, vlasniku kompanije Transfera u potkategoriji EY Brzorastući Preduzetnik godine.

“Program EY Preduzetnik godine u poslednjih 5 godina pružio nam je priliku da se upoznamo sa najuspešnijim preduzetnicima Republike Srbije i uvidimo kako posluju oni koji čine stub ekonomije naše zemlje. Počastvovan sam što ćemo i ove godine u Monte Karlu imati priliku da posvedočimo o tome koliko je uvaženo poslovanje naših preduzetnika širom sveta“, izjavio je Ivan Rakić, rukovodeći partner kompanije EY za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.

Izbor za najuspešnijeg preduzetnika u protekloj godini, o kome je odlučivao nezavisni žiri, održan je 23. februara u Beogradu, a ime ovogodišnjeg pobednika je na svečanoj ceremoniji saopštio direktor Razvojne Agencije Srbije, Željko Sertić.

Ovogodišnji izbor EY Preduzetnik godine podržan je od strane generalnog sponzora, ProCredit banke. Kao nosilac priznanja EY Preduzetnik godine 2016, Radojko Janić, predstavljaće Republiku Srbiju na izboru za Svetskog EY Preduzetnika godineTM, u junu mesecu u Monte Karlu.

Pored dobitnika priznanja, u finalu su se za glavnu nagradu po odluci nezavisnog žirija našli: Božidar Aleksandrović (Vinarija Aleksandrović), Aleksanda Bogunović (Bexing), Aleksandar Crnogorac (Termovent SC), Bogoljub Pantelić (Bosis) i Dejan Ristić (Jugotex).

Izvor: b92.net

 

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link