UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Vesti

Proglašen EY preduzetnik godine

2 min read
Podeli

Beograd,  28. februar 2018. – Radovan Milojević, vlasnik kompanije Stublina, 22. februara proglašen je nosiocem prestižnog priznanja EY Preduzetnik godineTM  za 2017. godinu u Republici Srbiji. Pored glavne nagrade, revizorsko – konsultantska kompanija EY (Ernst&Young) uručila je priznanja Milisavu Novičiću vlasniku kompanije Unipromet u potkategoriji EY Brzorastući Preduzetnik godine i Miroslavu Kovačeviću ispred porodične kompanije Vinarija Kovačević u potkategoriji EY Inovativni Preduzetnik godine.

Kompaniju Stublina d.o.o. osnovao je gospodin Radovan Milojević 1993. godine, a danas je u rad kompanije aktivno uključena i druga generacija porodice Milojević. Stublina uspešno se bavi proizvodnjom velikog broja artikala iz oblasti okova za aluminijumsku stolariju. U svom proizvodnom asortimanu Stublina ima preko 800 gotovih proizvoda za potrebe domaćeg i stranog tržišta, u šta spadaju proizvodi velikih serija pogonskih ručica i kvaka, spojnica, brava, prihvatnih ploča, zasuna, okretnih i okretno-nagibnih okova, cilindara, kao i univerzalnih zatvarača vrata, kod nas poznatiji pod brendom „Diplomat“.

„Ovo izuzetno priznanje koje mi je uručeno na osnovu fantastičnih uspeha kompanije Stbulina predstavlja krunu uspeha našeg poslovanja. Ispred čitavog tima kompanije koja niže uspehe već 25 godina, ponosan sam na to što je naš trud primećen”, izjavio je Radovan Milojević, pobednik ovogodišnjeg takmičenja EY Preduzetnik godine.

Pored dobitnika priznanja, u finalu su se za glavnu nagradu po odluci nezavisnog žirija našli su se: Živojin Bolbotinović (Tekijanka), Milan Lončarević (Jasmil), Petar Obradović (Papir Print), Mina Rakićević (Delikos), Bojan Stupar i Igor Vujović Nađ (Fly Fly Travel).

Izbor za najuspešnijeg preduzetnika u prethodnoj godini, o kome je odlučivao nezavisni žiri, održan je u Kristalnoj dvorani hotela Hayatt Regency u Beogradu, a ime ovogodišnjeg pobednika, na svečanoj ceremoniji, saopštio je Darko Budeč, osnivač i vlasnik kompanije Buck, prvi nosilac nagrade EY Preduzetnik 2012. godine i predsednik ovogodišnjeg nezavisnog žirija.

 „U ime Vlade Republike Srbije, ministarstva privrede i Razvojne Agencije Srbije čestitao bih svim ovogodišnjim učesnicima, a naročito pobednicima ovogodišnjeg takmičenja. Program EY Preduzetnik godine predstavlja pravi način da se promovišu najuspešniji privrednici u našoj zemlji. Verujem da svi vidite pomak i razvoj poslovnog ambijenta u Republici Srbiji. Takođe, iskoristio bih priliku da u okviru decenije preduzetništva najavim dodatnu podršku srpskoj privredi i domaćim preduzetnicima. “, istakao je Darko Budeč.

„U proteklih šest godina koliko ovaj program postoji u našoj zemlji, kompanija EY imala je priliku da se upozna sa čak 165 preduzetnika koji su se do sada takmičili za našu nagradu. Konstantan rast broja kandidata za nagradu koju dodeljujemo, iz godine u godinu, potvrđuje da u Srbiji postoji veliki preduzetnički potencijal, kao i to da dobre ideje u kombinaciji sa vrednim radom mogu dovesti do uspeha. Počastvovan sam što ćemo i ove godine u Monte Karlu imati priliku da posvedočimo o tome koliko je uvaženo poslovanje naših preduzetnika širom sveta“, izjavio je Ivan Rakić, rukovodeći partner kompanije EY za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.

Izvor: ey.com

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link