UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Ostalo Vesti

Otvoren konkurs za EY Preduzetnika godine 2018. – Prijave do 15. novembra

3 min read
Podeli

Beograd, 11. oktobar 2018. – Revizorsko – konsultantska kompanija EY (Ernst & Young) danas je sedmi put otvorila konkurs za program EY Preduzetnik godine™ koji će trajati do 15. novembra 2018. Ceremonija proglašenja pobednika biće održana u februaru 2019. godine, a pobednik nacionalnog konkursa u Srbiji će i ovaj put, zajedno sa pobednicima iz zemalja širom sveta, konkurisati za priznanje EY Svetski preduzetnik godine™ i prisustvovati svečanoj ceremoniji u Monte Karlu u junu 2018. godine, saopšteno je iz ove kompanije.

Kao i prethodne godine, program su podržali Ministarstvo privrede Srbije i ProCredit banka kao generalni sponzor, Radio Televizija Srbije, magazin Biznis & Finansije i poslovni portal eKapija.

Nagrada EY Preduzetnik godine organizuje se u više od 150 gradova i gotovo 60 zemalja širom sveta. Postoji više od 30 godina, a u Srbiji je prvi put ustanovljena 2012. godine. Tokom prethodnih godina, u programu EY Preduzetnik godineTM u Republici Srbiji učestvovalo je 165 preduzetnika ispred 150 brzorastućih kompanija, koji zajedno zapošljavaju više od 15.000 ljudi.

O pobedniku programa EY Preduzetnik godine 2018 odlučivaće nezavisni žiri, a njihova odluka zasnivaće se na ključnim faktorima uspeha kao što su preduzetnički duh, finansijski pokazatelji, strategijsko usmerenje, prisustvo na regionalnom ili međunarodnom tržištu, inovativnost i lični integritet.

Učešćem u programu EY Preduzetnik godine najbolji preduzetnici u Srbiji imaju priliku da povećaju mrežu poznanstava i izgrade veze kako sa lokalnim tako i sa globalnim liderima u preduzetništvu, navode. Na sajtu kompanije EY www.ey.com/rs/eoy nalaze se sve informacije o prijavi i učešću u programu EY Preduzetnik godine kao i sam prijavni formular. Pored toga prijave su moguće i na online aplikaciji https://geoy.ey.com/ na kojoj je moguće i predložiti kandidata za ovo priznanje.

– Od kada smo pre sedam godina uveli program EY Preduzetnik godine u Srbiju, verovao sam da će ovaj projekat sve više napredovati i da će nam dati šansu da iz bližeg ugla sagledamo načine na koje razmišljaju najbolji. Iskreno, tada nisam mogao ni da pretpostavim koliko će program sazreti i razviti se, pa danas možemo da kažemo da u dušu poznajemo poslovanje više od 150 preduzetničkih kompanija. Iskustva koja smo čuli o poslovnim izazovima od naših preduzetnika ostavile su nas bez daha, a mogu da tvrdim da naši nacionalni pobednici koji predstavljaju Srbiju na izboru za Svetskog Preduzetnika godine ostavljaju sve jači utisak na sudije, a čak su i ostali kandidati fascinirani njihovim pričama o uspehu, izazovima koje su prevazišli u vremenima ekonomskih blokada i sankcija. Izuzetno sam ponosan što mogu da kažem da će kompanija EY u Srbiji još jednu godinu za redom promovisati uspehe preduzetnika – izjavio je Ivan Rakić, rukovodeći partner kompanije EY za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.

– Izbor za EY Preduzetnika godine je projekat koji promoviše inovativnost, preduzetničku energiju, hrabrost i istrajnost, a upravo to su neke od ključnih vrednosti za koje se ProCredit banka od svog osnivanja do danas zalaže, podržava i podstiče. Upravo zbog toga, drago nam je da ćemo i ove godine aktivno učestvovati u ovom izboru i zajedno sa ostalim partnerima javnosti predstaviti domaće preduzeća koja osim velikog poslovnog i finansijskog uspeha krase i mnoge druge liderske vrednosti. Verujemo da će broj učesnika u ovogodišnjem konkursu nadmašiti prošlogodišnji izbor, kao i da će ovogodišnji konkurs još jednom biti ne samo potvrda činjenice da u Srbiji posluju izuzetno uspešne firme, već da će i ovogodišnji konkurs poslužiti kao inspiracija i podstrek mnogim drugim preduzetnicima i privrednicima da nastave sa inoviranjem i razvojem svog poslovanja, a sve poučeni iskustvom i preduzetničkom energijom najuspešnijih – istakla je Svetlana Tolmačeva Dingarac, predsednica Izvršnog odbora ProCredit banke.

Kako dodaju u kompaniji Ernst&Young, podrška preduzetništvu jedan je od doprinosa kompanije EY stvaranju boljeg poslovnog okruženja što je ujedno i moto kompanije. Ovim programom, kompanija EY želi da doprinese afirmaciji najboljih srpskih preduzetnika i pruži im mogućnost da stanu rame uz rame sa najboljima iz celog sveta. Kao prva i jedina globalna nagrada ovog tipa, EY Preduzetnik godine dodeljuje se izuzetnim pojedincima koji grade i razvijaju uspešne, rastuće i dinamične kompanije, ističu.

Više informacija o programu EY Preduzetnik godine™ možete dobiti na www.ey.com/rs/eoy.

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link