UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Vesti

„Teslin vremeplov“ u centru Novog Sada

1 min read
Podeli

Novi Sad, 31. maj 2016. – Umetnički projekat kompanije Telekom Srbija, „Teslin vremeplov“, upriličen povodom obeležavanja 160 godina od rođenja  našeg slavnog naučnika, sa oduševljenjem je prihvaćen i u Novom Sadu, gde ga je pogledalo više hiljada Novosađana i gostiju tog grada. Na fasadi Vladičanskog dvora u Zmaj Jovinoj ulici na inovativan i kreativan način, putem spektakularne 4D projekcije, prikazana su najznačajnija dela i slike iz života Nikole Tesle.

„Kompanija Telekom Srbija je projektom „Teslin vremeplov“ želela da oda zahvalnost našem velikom pronalazaču koji je bio i počasni građanin Novog Sada. Kako Teslin život, zajedno sa njegovim genijalnim pronalascima, predstavlja stalan izvor inspiracije mnogim naučnicima, Telekom Srbija je svojim inovativnim projektom nastavio da pruža podršku promociji nauke i njenom razvoju. Jedinstveni multimedijalni događaj „Teslin vremeplov“ predstavlja idealnu priliku da se podsetimo mnogobrojnih dela koja nam je nesebično ostavio u nasleđe, pogotovo u oblasti savremenih komunikacija“, izjavila je Marija Bošković, direktorka Sektora za PR Telekoma Srbija.

„Teslin vremeplov“ kroz inspirativnu priču o Teslinom životu i izumiteljskom radu predstavlja neobičan spoj umetnosti i savremene tehnologije. Audio-vizuelni spektakl, otkriva zanimljivosti iz života pronalazača koji je u velikoj meri uticao na kvalitet života i bez čijih naučnih otkrića današnja tehnologija ne bi bila moguća.

„Teslin vremeplov” će nakon gostovanja u Novom Sadu, nastaviti svoje putovanje i  pružiti priliku i Nišlijama da uživaju u jedinstvenom događaju, kao i da se bolje upoznaju sa životom i pronalascima velikog Nikole Tesle.

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link