UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Nefinansijsko izveštavanje Održivi razvoj TITAN Cementara Kosjerić Vesti

TITAN Cementara Kosjerić objavila integrisani godišnji izveštaj za 2021. godinu

2 min read
Podeli

TITAN Cementara Kosjerić je objavila godišnji integrisani Izveštaj za 2021. godinu u kome je predstavila svoje konsolidovane finansijske rezultate, kao i rezultate iz oblasti zaštite životne sredine, društva i korporativnog upravljanja (Environmental, Social and Governance ‒ ESG). 

Izveštaj je pripremljen u skladu sa međunarodnim standardima izveštavanja, i dosledno potvrđuje posvećenost kompanije održivom poslovnom rastu, uz poštovanje ljudi, zajednice i prirodnog okruženja

Kompletan integrisani godišnji Izveštaj za 2021. godinu TITAN Cementare Kosjerić možete preuzeti ovde

Uz rast potražnje cementa na domaćem tržištu, i kontrolu operativnih troškova koju kontinuirano sprovodimo, Cementara je 2021. godinu zaokružila  sa dobrim rezultatima – konsolidovani poslovni prihodi su uvećani za 7,4%, a konsolidovani operativni profit (EBITDA) beleži rast od 6,7%, u poređenju sa rezultatima iz 2020. godine. 

U prethodnoj godini kompanija je proizvela blizu 600.000 tona cementa, uz istovremeni maksimalan doprinos očuvanju neposrednog prirodnog okruženja. Već godinama unazad, vrednosti emisija TCK su daleko manje od zakonom dozvoljenih limita, ali je, i pored toga, kompanija realizovala investiciju u vrećasti filter na peći i mlinu sirovine. Zahvaljujući novom filteru, emisije na peći su gotovo duplo niže, u odnosu na rezultate iz 2020. godine. 

Izveštaj za 2021. godinu su verifikovali nezavisni revizori iz kuće Grant Thornton Serbia, za napredni nivo, u skladu sa kriterijumima za Komunikaciju o napretku Globalnog dogovora Ujedinjenih nacija

TITAN Cementara Kosjerić jedna je od članica Foruma za odgovorno poslovanje. Vodeći se krilaticom “Bolji biznis za bolje društvo, Forum za odgovorno poslovanje okuplja kompanije koje doprinose razvoju društva kroz principe održivog razvoja i podstiče biznis sektor da bude aktivan i pouzdan partner zajednice u kojoj posluje. Forum osnažuje kompanije da posluju u skladu sa principima održivosti, odgovornosti i etike, i kroz sinergiju resursa i znanja doprinosi sprovođenju dobrih poslovnih praksi koje donose pozitivan i merljiv društveni uticaj. Članice Foruma za odgovorno poslovanje su: A1, Atlantic grupa, Bambi, Banca Intesa, Belgrade Airport, Bosis, B92, Coca-Cola HBC Srbija, Delhaize Serbia, Delta Holding, Direct Media, Elixir group, Erste Bank, Eurobank Direktna, Gecić law, Lidl Srbija, Manpower Group, Moravacem, Nelt Co, Nestlé Adriatic S, Nordeus, OTP Banka, PepsiCo, Represent Communications, Telekom Srbija, Yettel, TITAN Cementara Kosjerić, UniCredit Bank. 

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link