UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Vesti

TITAN CEMENTARA KOSJERIĆ PREDSTAVILA JE OSMI INTEGRISANI GODIŠNJI IZVEŠTAJ ZA 2017. GODINU

3 min read
Podeli

Zaštita životne sredine predstavlja jednu od prioritetnih oblasti u poslovanju Cementare u Kosjeriću. Ulaganja u lokalnu zajednicu u 2017. godini, iznosila su preko 130.000 evra.

Kosjerić, 3. oktobar 2018 – TITAN Cementara Kosjerić predstavila je osmi integrisani godišnji izveštaj za 2017. godinu u okviru Dana otvorenih vrata fabrike, kako bi zainteresovanoj lokalnoj javnosti približila proces proizvodnje cementa, kao i mere zaštite životne sredine, ali i zdravlja i bezbednosti na radu koje kompanija primenjuje. Savremeni i zahtevni format aktuelnog Izveštaja uokviruje poslovnu filozofiju održivog razvoja, koja u TCK objedinjuje ekonomske, ekološke i društvene ciljeve, zasnovane na kontinuiranom ulaganju u znanje i stalno usavršavanje, koji su tokom 2017. godine usaglašeni i sa Ciljevima održivog razvoja Globalnog dogovora UN.

TITAN Cementara Kosjerić usmerava velike napore u saradnju sa lokalnim stejkholderima, prateći međunarodne tokove i uključujući se u važne lokalne i globalne inicijative koje promovišu društvenu odgovornost i održivi razvoj. Nastojeći da kontinuirano razvija strategiju odgovornog poslovanja, istovremeno prilagođavajući kvalitet i efikasnost izveštavanja, TCK je početkom 2018. godine, po treći put održala radni sastanak „Naša zajednica – naša odgovornost”, okupivši najvažnije društvene subjekte iz lokalne zajednice.

„Tokom petnaestogodišnjeg rada u okrilju TITAN Grupe, do 2017. godine, naša kompanija je uložila preko 60.000.000 evra u modernizaciju proizvodnje i celog poslovnog procesa, a razvoj lokalne zajednice je podržala iznosom većim od 17.000.000 evra. Smislenim investiranjem u dobrobit radnog i životnog ambijenta, afirmišemo ideju zajedničkog rasta biznisa i društva, koju dokazujemo u svakodnevnoj praksi. Svakako ostajemo na putu stabilnosti i razvoja poslovanja, sa unapređenjem tri segmenta: naših finansijskih rezultata, podrške lokalnoj zajednici i zaštite životne sredine,“ izjavio je Miroslav Gligorijević, generalni direktor TITAN Cementare Kosjerić.

Upravljanje zaštitom životne sredine određuje vizija ekološke održivosti, kojoj su posvećena sistemska ulaganja u efikasno korišćenje vode i energije, očuvanje biodiverziteta i smanjenje emisija sa posledičnim uticajem na klimatske promene. Posebna pažnja u Izveštaju posvećena je kvalitetu ambijentalnog vazduha u Kosjeriću i uticaju rada fabrike na parametre kvaliteta ambijentalnog vazduha u Kosjeriću. Predstavljeni su podaci Agencije za zaštitu životne sredine, na osnovu rezultata merenja automatske stanice, koji pokazuju da je van grejne sezone vazduh u Kosjeriću odličnog kvaliteta, znatno bolji nego na drugim mernim mestima. Podaci o kvalitetu vazduha u Kosjeriću pokazuju da primenom efikasnih mera zaštite, industrija može da funkcioniše bez ugrožavanja zdrave životne sredine.

Bezbednost i zdravlje na radu takođe predstavlja jednu od prioritetnih oblasti u poslovanju kompanije, a osnovni postulat takvog koncepta ogleda se u stvaranju bezbedne radne sredine, bez povreda, u kojoj su bezbednost i zdravlje preduslovi dobrih rezultata svih zaposlenih.

Kompletan Integrisani godišnji izveštaj za 2017. godinu TITAN Cementare Kosjerić, možete preuzeti sa websajta kompanije: www.titan.rs. Za više informacija o integrisanom izveštavanju možete pogledati websajt Međunarodnog saveta za integrisano izveštavanje (IIRC): www.integratedreporting.org.

TITAN Cementara Kosjerić najmlađa je i najmanja fabrika cementa u Srbiji. Počela je da radi davne 1976. godine, kada je prva vreća cementa izašla sa proizvodne linije. U protekle 42 godine kompanija ostvaruje dugoročne rezultate, koji zahtevaju fleksibilnost i osetljivost na dinamično okruženje, uz blisku saradnju sa dobavljačima, klijentima i zajednicom u kojoj posluje. Svojom politikom društveno odgovornog poslovanja, TITAN Cementara Kosjerić nastoji da se približi lokalnoj zajednici, njenim institucijama i organizacijama, kao i pojedincima, i kroz saradnju sa zaposlenima doprinese kvalitetnijem životu za sve.

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link