UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Nefinansijsko izveštavanje Vesti

TITAN Cementara Kosjerić objavila Integrisani godišnji izveštaj za 2019.

1 min read
Podeli

Kosjerić, 4. avgust 2020. godine – TITAN Cementara Kosjerić objavila je Integrisani godišnji Izveštaj za 2019. godinu, u kome su predstavljeni najznačajniji finansijski rezultati kao i ključni indikatori u oblasti zaštite životne sredine i društva.

U 2019. godini, TITAN Cementara Kosjerić je potvrdila svoju posvećenost održivom poslovnom rastu, uz poštovanje ljudi, društva i životne sredine. Ovaj Izveštaj obeležava desetogodišnjicu uzastopnog izveštavanja kompanije o svom nefinansijskom poslovanju i naporima da sa ključnim stejkholderima posvećeno učestvuje u transparentnom, otvorenom i proaktivnom dijalogu.

Kompanija je u 2019. godini ostvarila dobre rezultate, sa 3,3% rasta operativnog dobitka (EBITDA), u odnosu na prethodnu godinu i istovremeno ostvarila napredak u oblasti društvenih i ciljeva vezanih za zaštitu životne sredine, u skladu sa identifikovanim važnim temama za stejkholdere i definisanim Ciljevima za održivi razvoj Ujedinjenih nacija. Visoki kriterijumi koje je TITAN Cementara Kosjerić postavila na planu zaštite životne sredine imaju pokriće u kontinuiranim ulaganjima i, sledstveno tome, vidljivim rezultatima koje neprekidno pratimo i unapređujemo. Odličan učinak u primeni ekološki funkcionalnih i održivih procedura garantujemo dosadašnjim investicijama u ekologiju, koja dostižu iznos od 20 miliona evra.

Izveštaj su sertifikovali nezavisni revizori iz kuće Grant Thornton Serbia, dodatno ocenjujući da Izveštaj kompanije za 2019. godinu ispunjava napredni nivo kriterijuma Komunikacije o napretku (COP) Globalnog dogovora UN. Kompletan Integrisani godišnji izveštaj za 2019. godinu TITAN Cementare Kosjerić možete preuzeti ovde.

Tagovi:

Može vam se svideti

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link