UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Nefinansijsko izveštavanje Održivi razvoj Tržište Vesti

Na pomolu merdžer – IIRC i SASB polovinom 2021. postaju Value Reporting Foundation

1 min read
Podeli

Beograd, 27. novembar 2020. godine – International Integrated Reporting Council (IIRC) i Sustainability Accounting Standards Board (SASB) objavili su svoju nameru da izvrše spajanje u jednu organizaciju koja će investitorima i preduzećima pružati sveobuhvatan okvir za korporativno izveštavanje.

Value Reporting Foundation koja će nastati spajanjem SASB i IIRC, predstavljaće međunarodnu organizaciju koja kreira integrisani okvir izveštavanja, zagovara integrisano razmišljanje i postavlja standarde održivosti. Spajanje predstavlja odgovor na sve veće pozive globalnih investitora i kompanija da se pojednostavi lepeza korporativnog izveštavanja uspostavljanjem globalno usklađenog sistema izveštavanja. U saopštenju se naglašava da je Value Reporting Foundation, koja će biti osnovana sredinom 2021. godine, spremna da sarađuje sa drugima na skupu globalnih i globalno prihvaćenih standarda.

U saopštenju za štampu napominje se da će Value Reporting Foundation zadržati IIRC integrisani okvir izveštavanja koji opisuje sve relevantne pristupe kreiranja vrednosti i njihovoj integraciji u korporativno izveštavanje, dok SASB standardi pružaju precizne definicije podataka o kojima treba izveštavati.

Kada se formira sredinom 2021. godine, novu organizaciju vodiće izvršna direktorka Janine Guillot.

Izvor: SASB

Tagovi:

Može vam se svideti

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link