UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Nefinansijsko izveštavanje Vesti

TITAN Cementara Kosjerić predstavila je deveti integrisani godišnji izveštaj za 2018. godinu

2 min read
Podeli

Kosjerić, 31. jul 2019 – TITAN Cementara Kosjerić predstavila je deveti integrisani Izveštaj za 2018. godinu, kako bi zainteresovanoj lokalnoj javnosti predstavila rezultate poslovanja kao i postignute rezultate u oblastima zaštite životne sredine, bezbednosti i zdravlja na radu zatim saradnje sa lokalnom zajednicom, kao i finansijske pokazatelje. Savremeni i zahtevni format aktuelnog Izveštaja uokviruje poslovnu filozofiju održivog razvoja, koja objedinjuje ekonomske, ekološke i društvene ciljeve, koji su usaglašeni i sa Ciljevima održivog razvoja Globalnog dogovora UN.

Integrisani Izveštaj pripremljen je u skladu sa standardima cementne industrije i odgovarajućim protokolima Svetskog poslovnog saveta za održivi razvoj (WBCSD) – Inicijative za održivost u cementnoj industriji (CSI). Sadržaj i struktura prezentovanih rezultata poslovanja i uticaja na društvo prilagođena je svim zainteresovanim stranama, kompatibilno sa principima Međunarodnog saveta za integrisano izveštavanje (IIRC).

„Društveno odgovorno poslovanje je jedna od naših korporativnih vrednosti. Predstavljajući korak dalje od zakonske usaglašenosti, ovaj pristup se svesno i dobrovoljno zalaže za poboljšanje sveta oko nas, u ekonomskoj, socijalnoj i ekološkoj dimenziji. U svim aspektima uticaja na životnu sredinu, rezultati TCK su daleko bolji od zakonom propisanih limita. Tokom protekle godine obnovili smo Integrisanu dozvolu za rad, koja svakako predstavlja dodatnu potvrdu efikasnosti našeg sistema zaštite životne sredine. Nastavićemo da usmeravamo snage na prioritete društvene odgovornosti, postizanjem još boljih rezultata u domenima zaštite životne sredine i bezbednosti i zdravlja na radu, kao i podrškom lokalne zajednice. izjavio je Miroslav Gligorijević, generalni direktor TITAN Cementare Kosjerić.

Jedna od važnih tema skupa bila je upravljanje zaštitom životne sredine, u okviru koje je posebna pažnja u Izveštaju posvećena kvalitetu ambijentalnog vazduha u Kosjeriću i uticaju rada fabrike na parametre kvaliteta ambijentalnog vazduha u Kosjeriću. Predstavljeni rezultati, koje je beležila merna stanica Agencije za zaštitu životne sredine, jasno govore da kvalitet vazduha u Kosjeriću tokom godine prolazi kroz dve različite sezone – letnju, u kojoj je kvalitet vazduha u okvirima propisanih limita dok fabrika radi punim kapacitetom, i zimsku, u kojoj je zbog potrebe grejanja, vazduh skoro svakodnevno van definisanih graničnih vrednosti kvaliteta vazduha. Navedena merenja dokazuju da zagađenje vazduha u ovoj sredini postoji nezavisno od rada Cementare.

Kao poslovni prioritet kompanije, bezbednost na radu predmet je stalnih provera i unapređenja. Dobre prakse koje se primenjuju u TITAN Cementari Kosjerić donose pozitivne rezultate, a svest o bezbednosti promoviše se ne samo unutar fabrike i kroz lanac nabavke, već i najmlađim generacijama – u programu „Bezbednost pre svega“ učestvovalo je devet generacija četvrtaka Osnovne škole u Kosjeriću.

Kompletan integrisani Izveštaj za 2018. godinu TITAN Cementare Kosjerić, možete preuzeti sa sledećeg linka: odgovornoposlovanje.rs

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link