UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Vesti

Uspešno završen projekat „One Team“

2 min read
Podeli

Beograd, 9. maj 2015. – Svojevrsnim sportskim festivalom, kvizom znanja i veselim druženjem, završena je akcija “Kroz igru učimo” u okviru Evroliginog projekta “One Team”, koju je KK Crvena zvezda Telekom organizovao u saradnji sa Specijalnom Olimpijadom Srbije i Telekomom Srbija.

Tokom trosatnog druženja na festivalu, košarkaški trikovi kombinovani su sa kvizom znanja na kom su učesnici ovog projekta iz svih pet gradova, imali priliku da provere šta su proteklih nedelja naučili iz matematike, srpskog i engleskog jezika. Njihovi mentori otkrili su da je teže bilo u učionici, ali su devojčice i dečaci savladavali sve lekcije i jedva čekali da izađu na košarkaški teren.

Kao kompanija odgovorna prema zajednici, Telekom Srbija je podržao ovu akciju i aktivno se uključio u realizaciju predviđenih aktivnosti.

“Telekom Srbija je učešćem u projektu „One Team“ i akciji “Kroz igru učimo” još jednom pokazao svoju posvećenost mladima i njihovom obrazovanju. Veoma nam je drago što smo bili deo ove korisne i dobro organizovane akcije, a o tome koliko ona uspeha ima i kakav je efekat ostavila na polaznike može se zaključiti na osnovu nasmejanih lica ovih dečaka i devojčica, koji su danas ovde u velikom broju, na ovom festivalu”, izjavila je Miroslava Tešin Popović, menadžer za korporativnu društvenu odgovornost Telekoma Srbija.

Posebnu podršku na festivalu deci su dali Zvezdini prvotimci i trener Dejan Radonjić, a jedino što je tokom druženja bilo važno je da svi zadrže osmeh na licu.

“Zaista sam presrećan kada vidim da i oni uživaju. Još jednom ću ponoviti da mi je izuzetna čast i zadovoljstvo što sam izabran za ambasadora ovog projekta. To posebno ističem nakon što sam imao priliku da na delu vidim kako ovaj program izgleda. Uživao sam u druženju sa decom i iskreno se nadam da je i njima ovo mnogo značilo”, rekao je kapiten Luka Mitrović.

Cilj višenedeljne akcije “Kroz igru učimo – Learning2Play” bio je da doprinese povećanju svesti javnosti o društvenom problemu nepismenosti i da osobama koje zbog nedostatka obrazovanja imaju poteškoće u komunikaciji, ponudi novu šansu za razvoj i integraciju u zajednicu. Akcija je obuhvatila mlade polaznike iz specijalnih škola u Umki, Pančevu, Zrenjaninu, Pirotu i Čačku, koji su tokom šest nedelja imali edukativna predavanja i košarkaške treninge uz stručnu pomoć profesora i Zvezdinih igrača, družeći se sa svojim vršnjacima iz redovnih osnovnih škola u ovim gradovima.

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link