UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Filantropija Vesti

Vojvođanska banka donirala 60 računara školama za gluvu i nagluvu decu

1 min read
Podeli

Beograd, 29. februar 2016. – Vojvođanska banka je uspešno završila donatorsku akciju računara, u okviru koje je poklonila više od 60 računara školama za gluvu i nagluvu decu i organizacijama gluvih širom Srbije.

Računari su dodeljeni: školi za oštećene sluhom “Stefan Dečanski” u Beogradu, školi sa domom za učenike oštećenog sluha Kragujevac, školi sa domom za učenike oštećenog sluha “11.maj” u Jagodini, specijalnoj školi sa domom učenika “Bubanj” u Nišu, osnovnoj školi za učenike oštećenog sluha “Miodrag Matić” u Užicu, školskom centru za vaspitanje i obrazovanje slušno oštećenih lica u Subotici.

Osim specijalizovanih školskih ustanova, računare su dobili i Savez gluvih i nagluvih Srbije, kao i organizacije gluvih i nagluvih u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Zrenjaninu, Užicu, Kraljevu, Subotici, Nišu, Paraćinu, Kuršumliji, Leskovcu i Paraćinu.

“Donatorska akcija Vojvođanske banke pokrenuta je krajem septembra prošle godine, povodom Međunarodne nedelje gluvih i veliko mi je zadovoljstvo što smo uspešno realizovali još jednu akciju, kojom smo, nadam se, doprineli unapređenju kvaliteta života zajednice gluvih u Srbiji. Njihove pozitivne reakcije pružaju nam dodatnu motivaciju da i ubuduće nastavimo sa podrškom gluvih i nagluvih u Srbiji, a nadam se da će i druge kompanije slediti naš primer – izjavila je Zorica Džida, menadžer za društveno odgovorno poslovanje Vojvođanske banke.

U Srbiji živi 30.000 gluvih i oko 100.000 nagluvih osoba, koji se svakodnevno susreću sa brojnim poteškoćama, a jedan od glavnih problema im predstavlja svakodnevna komunikacija u okviru različitih institucija.

Izvor: ekapija.com
F
oto: voban.co.rs

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link