UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Vesti

Zaposleni u Telekomu Srbija mentori i žiri ovogodišnjeg „Poslovnog izazova“

2 min read
Podeli

Beograd, 24. februar 2016. – Zaposleni u Telekomu Srbija doprineli su putem mentorske podrške i učešćem u žiriju  uspešnom završetku nacionalnog takmičenja u izboru najboljih poslovnih ideja srednjoškolaca koje je nedavno održano u Beogradu u organizaciji dugogodišnjeg partnera naše kompanije Dostignuća mladih.

U takmičenju pod nazivom „Poslovni izazov“, učestvovalo je 60 učenika iz 40 srednjih škola iz cele Srbije koji su pobedili na regionalnim takmičenjima održanim krajem prošle godine. U finalu takmičenja učenici su imali zadatak da provedu radni dan na kreiranju poslovnog rešenja na temu zadatog „izazova“, a sledećeg dana da to rešenje predstave pred žirijem sastavljenog od predstavnika kompanija.  Zadatak je bio da se uz  pomoć koncepta “interneta stvari” (Internet of Things) osmisli napredno i inovativno rešenje koje će doprineti da Srbija postane atraktivna turistička destinacija. Pobedu je odneo tim učenika iz škola u Prijepolju, Kuršumliji,  Beogradu i Subotici, koji su predstavili poslovnu ideju pružanja usluga biciklističkih tura po putanjama izabranim posredstvom Android aplikacije.

U delu koji se odnosi na razradu ideje i mentorski rad sa učeničkim timovima, Telekom Srbija predstavljale su Bojana Jakovljević i Nada Petrović iz Sektora za planiranje mreže i servisa Direkcije za tehniku: „Prvi dan takmičenja protekao je u formiranju i upoznavanju timova. Nama, mentorima iz Telekoma Srbija, pružena je prilika da zainteresujemo učenike za IoT i da im pomognemo da na najbolji način osmisle kako najnovije tehnologije mogu da se iskoriste za unapređenje svakodnevnog života, a u konkretnom slučaju za poboljšanje turističke ponude Srbije. Učenici su bili spremni da prihvate nove ideje i pokazali su zavidan nivo snalažljivosti da za kratko vreme pruže odličan rezultat“, izjavile su koleginice.

Vladan Nešić iz Sektora za ICT servise Direkcija za IT podršku i ICT servise, koji je bio u svojstvu mentora na prošlogodišnjem takmičenju, sada je imao priliku da takmičenje i učeničke timove sagleda iz ugla člana žirija. On je ocenio da upotreba savremene tehnologije u svakodnevnom životu za mlade predstavlja veoma privlačnu temu: „Drago mi je što sam kao predstavnik Telekoma Srbija učestvovao u žiriju koji je izabrao pobedničku i još četiri uspešne ekipe. Bilo je teško izabrati najbolje zato što su svi pokazali, pre svega, spremnost da odgovore zadatku i budu inovativni. Nadam se da će ovo priznanje biti podstrek ovim mladim ljudima da nastave sa postizanjem uspeha i na novim, prestižnim takmičenjima“, izjavio je Vladan Nešić.

Pet prvoplasiranih timova sa ovog takmičenja otputovaće u aprilu u Zagreb kako bi učestvovalo na „Poslovnom izazovu zapadnog Balkana“, gde će se pridružiti vršnjacima iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske.

Organizacija Dostignuća mladih u Srbiji (Junior Achievement Serbia) je deo globalne mreže Junior Achievement Worldwide, osnovane 1919. godine, koja obuhvata 121 zemlju na svim kontinentima i predstavlja najveći svetski program preduzetničkog obrazovanja koji godišnje pohađa više od 10 miliona učenika. Sprovođenje ovog programa u Srbiji je počelo 2005. i od tada je kroz obrazovne programe iz oblasti preduzetništva i finansijske pismenosti prošlo više od 60.000 učenika iz 286 osnovnih i srednjih škola iz cele Srbije. Telekom Srbija sarađuje sa ovom organizacijom u cilju podrške razvoja preduzetničkog duha među mladima.

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link