UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Vesti

Završen peti PozitivNI festival u Nišu!

2 min read
Podeli

Beograd, 02. jun 2019. – U parku Čair u Nišu je od 30. maja do 2. juna održan peti, jubilarni street – art festival PozitivNI. Za četiri dana održavanja, festival je okupio preko 200 kreativaca i umetnika, i na hiljade zadovoljnih posetilaca.

Prvog dana festivala su u Nišu po prvi put izvedene kultne numere i replike iz filma „Kosa“. Muzičko – scenski spektakl u produkciji festivala pod imenom „Harmony and understanding“ ponovo je oživeo ideju ljubavi i mira u najvećem niškom parku. Program posvećen klasičnoj umetnosti ispunile su izložbe slika, fotografija, interaktivne radionice vajarstva, kao i pretpremijera filma „Lui lack“ koja je izazvala veliko interesovanje posetilaca.

Program drugog dana bio je odložen zbog iznenadne bolesti Josipe Lisac i biće naknadno izveden u celosti kada se zdravstveno stanje hrvatske pevačice bude poboljšalo. Kao i prethodnih godina, deo festivala bio je posvećen deci i dečijem stvaralaštvu. Simbolično nazvan „RadosNI“, dnevni program trećeg dana festivala obilovao je edukativnim interativnim radionicama za najmlađe, predstavama, kao i muzičkim i plesnim programom za decu i u izvođenju dece.

Večernji program pod nazivom „AlternativNI“ bio je u znaku savremene umetnosti. Veče su pored izložbenog programa obeležili i nastupi grupa Ničim izazvan, Lollobrigida i Bojane Vunturišević, niškog Procesa i gostujućeg benda KI iz Kumanova, kao i bendova izabranih putem otvorenog konkursa. Poslednji dan festivala posvećen prirodi, sportu i rekreaciji ispunio je park Čair zdravim duhom. Sadržaji su varirali od joge, mikološkog društva i sportskih klubova, do spuštanja zipline-om između drveća i penjaja na drvo uz pomoć Gorske službe spasavanja Srbije.

Svi sadržaji četvorodonevnog festivala bili su besplatni i otvoreni za posetioce.

Ovogodišnji festival PozitivNI održan je pod pokroviteljstvom grada Niš, uz podršku Turističke organizacije grada Niša i ambasade SAD u Srbiji, a uz partnerstvo sa Telenor fondacijom.

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link