UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

FOP Naš Beograd Vesti

VOLONTERI UREDILI STEPIN LUG U VELIKOJ VOLONTERSKOJ AKCIIJI “NAŠ BEOGRAD”

2 min read
Podeli

Beograd, 25. maj 2019. – Godišnja volonterska akcija „Naš Beograd“ u organizaciji Foruma za odgovorno poslovanje održana je u subotu 25. majapo 11. put,  u manje poznatoj šumi Beograda – Stepinom lugu, gde je preko 200 volontera iz 20 kompanija i organizacija pokazalo da zajednički volonterski rad među kolegama jača solidarnost, toleranciju i osećaj odgovornosti prema zajednici.

Otvaranju su prisustvovali Nenad Nerić, državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Kurt D. Donnelly, otpravnik poslova u Ambasadi SAD.

Kroz Naš Beograd do sada je podržano preko 50 organizacija i institucija, a broj korisnika kojima tradicionalna volonterska akcija Naš Beograd doprinosi iz godine u godinu je sve veći.

Ove godine odlučili smo se da doprinesimo lepšem i funkcionalnijem izgledu šumskog parka kroz aktivnosti kao što su uređenje izletničkog prostora postavljanjem klupa i stolova, postavljanjem info tabli i čišćenjem šume od otpada i granja. Za ptice u potrazi za zaklonom tokom hladnih dana, postavljene su nove kućice, dok su se volonteri istovremeno družili na kreativnim radionicama sa štićenicima udruženja KEC MNRO.

Najmlađi su imali priliku da uče o ekologiji i prirodnom odruženju kroz ekološki program Avantura zelembaća i da uživaju u slanim i slatkim proizvodima kompanije Bambi. A oni nešto stariji imali su priliku da čuju praktične savete kako biti ekološki odgovorniji od organizacije ImpactEko ili kako da bolje komuniciraju o društveno odgovornim temama na radionici koju je vodio Represent Communications.

Ova značajna manifestacija tradicionalno okuplja timove iz društveno odgovornih kompanija kao što su: Bambi, Eurobanka Srbija, Lidl, UniCredit Banka, Vip mobile i druge. Akciji se ove godine po prvi put pridružila i kompanija Forma Ideale koja je obezbedila sredstva za nabavku parkovskog mobilijara. Takođe, u akciji su po prvi put učestvovali i volonteri  kompanije Adria media. Osveženje za volontere obezbedila je kompanija Coca-Cola HBC Srbija.

Događaj se i ove godine organizuje u okviru Projekta za unapređenje okvira za davanje koji finansira USAID, a sprovodi Koalicija za dobročinstvo koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac a dodatno čine Trag Fondacija, Catalyst Balkans, SMART Kolektiv, Srpski filantropski forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije.

Forum za odgovorno poslovanje okuplja lidere iz poslovnog sektora koji doprinose razvoju društva kroz primenu principa društveno odgovornog poslovanja. Inovativnim pristupom održivom poslovanju, podstiče sve oblike biznis sektora da na različite načine doprinesu razvoju zajednice. Forum osnažuje kompanije da posluju u skladu sa principima održivosti, i sinergijom resursa i znanja razvijaju alate za upravljanje društveno odgovornim aktivnostima, i tako ostvaruju merljiv društveni uticaj.

Članice Foruma su: Atlantic grupa, Bambi, Banca Intesa, British American Tobacco, B92, Coca-Cola HBC Srbija i Crna Gora, CRH, Delhaize Srbija, Deloitte, Delta Holding, Direct Media, Erste Bank, Eurobank, GSK, IKEA Srbija, Lidl Srbija, Manpower Group, Mercator-S, NIN, Nordeus, Rakita Exploration, Represent Communications, SAGA, Societe Generale Banka, Telekom Srbija, Telenor, TITAN Cementara Kosjerić, UniCredit Banka, Victoria Group, Vip mobile, Vojvođanska banka.

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link