UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Ostalo Vesti

CSR Europe I UN Global Compact potpisali Memorandum o razumevanju radi ostvarivanja Ciljeva održivog razvoja

1 min read
Podeli

Brisel, 22. maj 2017. – CSR Europe i UN Global Compact udružili su snage na godišnjem Evropskom poslovnom samitu održanom 22. jula 2017. godine, kako bi potpisali novi Memorandum o razumevanju kao obavezu prema ostvarivanju Ciljeva održivog razvoja (Sustainable Development Goals ).

Memorandum o razumevanju, koji su potpisali Lise Kingo, predsednik uprave i izvršni direktor UN Global Compacta i Hans Daems, Predsednik odbora CSR Europe-a , izlaže celokupni smer saradnje, kao i specifične obaveze prema Globalnim ciljevima održivog razvoja.

Zajednički napori biće uloženi sa obe strane u svrhu pružanja mreža za učenje i prilika za poslovne prakse u ostvarenju ciljeva održivog razvoja UN-ove Agende 2030. Uz to, prioritet će biti na uključivanju više mreža različitih stejkholdera na nacionalnom nivou i razvijanju projekata sa većim učinkom u praksi .

Visok nivo angažmana sa političarima na svetskom, evropskom i inacionalnom nivou, biće sproveden u svrhu formulisanja pametnih politika ka unapređenju uslova lojalne  konkurencije i stvaranja okruženja koje je pogodno za viši nivo održivosti.

Izvor: csreurope.org

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link