UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

CSR Europe Održivi razvoj Vesti Životna sredina

Evropski SDG samit – Zajedno za inkluzivan Zeleni dogovor

2 min read
Podeli

Mreža CSR Europe otvorila je registracije za godišnju konferenciju Evropski SDG samit koja se održava od 10. do 12. oktobra u onlajn formatu. Registracija je besplatna, a program obuhvata 21 virtualnu sesiju, uključujući 3 sesije visokog nivoa koje će okupiti sve učesnike i 18 evropskih okruglih stolova na temu SDG (sustainable development goals, eng. ciljevi održivog razvoja). Na događaju će prisustvovati preko 100 govornika, uključujući komesare Evropske unije, Nikolasa Šmita i Mariju Gabrijel.

Ovogodišnji Evropski SDG samit okupiće više od 100 lidera na polju održivosti iz celog sveta sa ciljem da se ubrza put ka klimatskoj neutralnosti i usvajanju inkluzivnog pristupa zelenoj i digitalnoj tranziciji. Među potvrđenim govornicima su komesari EU, Nikolas Šmit, Marija Gabrijel, Ilam Kadri, generalna direktorka Solvay, Frančesko Staras, generalni direktor kompanije Enel,  Kamil Putoa, generalna direktorka Business for Inclusive Growth (OECD), kao i mnogi drugi

Događaj će biti organizovan virtuelno, od strane Evropske poslovne mreže za korporativnu održivost i odgovornost – CSR Europe. Registracija je besplatna i obavlja se onlajn. Više informacija o događaju možete naći na sajtu CSR Europe.

Ključni događaj na konferenciji biće održan 10. oktobra, kada je planirano pokretanje “Evropske poslovne mape puta za tranziciju (Just Transition)” i drugo izdanje “Evropskog barometra održive industrije”. Mapa puta, koju je razvio CSR Europe People Leaders Hub u saradnji sa BCG, pruža preduzećima strateški pravac, metodologiju i alate za usklađivanje tranzicije u poslovne ciljeve, strategije i operacije. Barometar, sa druge strane, daje podatke o nivou održivosti i razvijenosti evropskih preduzeća, sa fokusom na socijalnu dimenziju njihovih ESG napora, prikazujući postignuti napredak, kao i gde je potrebno ulagati dodatne napore.

Virtuelna platforma Evropskog SDG samita

Evropska SDG platforma pokrenuta je 26. septembra, od tog datuma, registrovani učesnici mogu da započnu sa umrežavanjem i istraživanjem resursa koji će biti dostupni na stranici „CSR Toolbox“.


Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link