UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Konkursi Partnerstvo Podrška mladima Telekom Srbija Vesti

Otvoren 12. ciklus mts app konkursa

2 min read
Podeli

Kompanija Telekom Srbija je, u skladu sa dobrom praksom na polju društvene odgovornosti i podrške mladim talentima, pokrenula 12. mts app konkurs za izradu aplikacija za mobilne uređaje. 

Poziv za učešće na konkursu upućen je na adrese 51 škole koje rade prema programu namenjenom talentima na polju matematike, informatike i računarstva. Pred učenicima je zadatak da osmisle i izrade korisnu i zanimljivu aplikaciju za mobilne uređaje, a žiri će, pored originalnosti ideje i kompleksnosti u rešenju koda, posebno vrednovati aplikacije koje imaju društveno odgovornu namenu, mogu da unaprede upotrebu mobilnih telefona, doprinesu razvoju telekomunikacionih usluga ili zaštiti životne sredine.  

Vredne nagrade i dragoceno iskustvo koje stiču radeći na aplikacijama, odličan su motiv za sve učesnike kojima mts app konkurs pruža priliku da se povežu, sledeći slična interesovanja i tako podele svoje znanje i veštine. I ove godine konkurs će biti realizovan u onlajn formatu, a za učesnike će biti pripremljene prezentacije u cilju upoznavanja sa zahtevima konkursa, temama i dosadašnjim uspešnim primerima aplikacija. Nakon završetka mts app konkursa, pet pobedničkih timova i aplikacija dobiće priliku da učestvuje u Regionalnom app izazovu i da se za glavnu i specijalnu nagradu takmiči sa učenicima iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore, jer konkurs pod istim uslovima organizuju i m:tel BiH i m:tel CG. 

U mts app konkursu je do sada 193 tima predstavilo čak 200 aplikacija.  Konkurs je deo krovnog programa „Pokrećemo pokretače“  koji je Telekom Srbija pokrenuo sa ciljem da osnaži pojedince i institucije da u svom okruženju pokrenu pozitivne promene. mts app konkurs je uvršten u selekciju prestižne evropske organizacije CSR Europe, kao primer uspešne saradnje sa mladima,  a podržava ga i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. 

Rok za prijavu timova i kratkog opisa aplikacija koje timovi planiraju da izrade je 25. novembar 2022. godine, dok prijavljeni timovi gotove aplikacije treba da dostave do 27. januara 2023. godine. 

Kompanija Telekom Srbija jedna je od članica Foruma za odgovorno poslovanje. Vodeći se krilaticom “Bolji biznis za bolje društvo, Forum za odgovorno poslovanje okuplja kompanije koje doprinose razvoju društva kroz principe održivog razvoja i podstiče biznis sektor da bude aktivan i pouzdan partner zajednice u kojoj posluje. Forum osnažuje kompanije da posluju u skladu sa principima održivosti, odgovornosti i etike, i kroz sinergiju resursa i znanja doprinosi sprovođenju dobrih poslovnih praksi koje donose pozitivan i merljiv društveni uticaj. Članice Foruma za odgovorno poslovanje su: A1, Atlantic grupa, Bambi, Banca Intesa, Belgrade Airport, Bosis, B92, Coca-Cola HBC Srbija, Delhaize Serbia, Delta Holding, Direct Media, Elixir group, Erste Bank, Eurobank Direktna, Gecić law, Lidl Srbija, Manpower Group, Moravacem, Nelt Co, Nestlé Adriatic S, Nordeus, OTP Banka, PepsiCo, Represent Communications, Telekom Srbija, Yettel, TITAN Cementara Kosjerić, UniCredit Bank. 

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link