UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Ostalo Vesti

Fondacija Divac uložila više od dva miliona dolara za pomoć najugroženijima

2 min read
Podeli

Beograd, 28. decembar 2018. – Fondacija Ana i Vlade Divac je u 2018. godini, uz pomoć partnera i donatora, uložila više od 2 miliona dolara za pomoć najugroženijima.

Pomoć je dobilo 11.800 ljudi kroz različite humanitarne i razvojne projekte i aktivnosti, a fokus je bio na unapređenju uslova za odrastanje i obrazovanje dece sa invaliditetom, podršci omladinskim projektima, ekonomskom osnaživanju najugroženijih društvenih grupa, pomoći mladim poljoprivrednicima i razvoju socijalnog preduzetništva… Ove godine, Fondacija je, zajedno sa partnerima, bila posebno posvećena strateškom razvoju filantropije i negovanju kulture davanja.

Tokom protekle godine obnovljeno je i opremljeno 10  škola i vrtića koje svakodnevno koristi više od 5.000 dece, a obezbeđeno je i 100 učeničkih stipendija. Takođe, Fondacija je, u saradnji sa grupom donatora iz SAD, pokrenula IT Bootcamp – neprofitnu školu za prekvalifikacije u IT sektoru koju je besplatno pohađalo i završilo 95 polaznika, od kojih je do sada 31 polaznik našao posao ili praksu u ovoj oblasti. Kroz podršku razvoju poljoprivrede u okviru Divac poljoprivrednih fondova, 80 poljoprivrednih domaćinstava sa više od 400 članova započelo je i razvilo sopstveni posao ili poljoprivrednu proizvodnju. Pomoć je data u vidu stada domaćih životinja, poljoprivredne mehanizacije i građevinskog materijala.

Podržali smo i 45 organizacija civilnog društva širom Srbije i pomogli im da u svojim lokalnim zajednicama urede javni prostor ili pomognu najugroženijim sugrađanima. Nastavljeno je i pružanje pomoći izbeglicama i raseljenim licima sa prostora bivše Jugoslavije, kao i najsiromašnijim jednoroditeljskim porodicama kupovinom dve seoske kuće za porodice u Laćarku i Soko Banji. Takođe, obnovljeno je šest seoskih kuća za najugroženije porodice u Kuršumlijskoj Banji. U toku ove godine obezbeđeno je i 1.556 paketa hrane i sredstava za ličnu higijenu za najugroženije porodice, kao i 1.000 obroka za korisnike narodnih kuhinja. Mališanima iz najsiromašnijih porodica širom Srbije dodeljeno je 200 novogodišnjih paketića, a 20 ugroženih porodica dobijalo je redovnu humanitarnu pomoć tokom cele godine.

Imajući na umu veliki broj nezbrinutih životinja na teritoriji Srbije, Fondacija je podržala rad Centra za azil za životinje u Mladenovcu.

Izvor: BIZLife

Foto: Fondacija Ana i Vlade Divac promo

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link