UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Filantropija Vesti

Fondaciji SOS Dečija sela Srbija 500 knjiga za decu

1 min read
Podeli

Beograd, 20. jul 2021. – Na inicijativu kompanije Visa uz podršku Lagune, SOS Dečja sela Srbije postala su bogatija za 500 knjiga za decu iz edicije Mala Laguna. „Doživljaji Toma Sojera“, „Mali princ“, „Agi i Ema“ i „Hajdi“ samo su neki od naslova u kojima će uživati mališani koji žive u hraniteljskim porodicama koje podržava SOS Dečije selo u Kraljevu, kao i deca uključena u rad njihovih centara za podršku porodici u Nišu, Beogradu i Kraljevu.

Knjige su uručili Vladimir Đorđević, generalni direktor kompanije Visa za jugoistočnu Evropu, i Vuk Lazarević, v.d. direktor marketinga izdavačke kuće Laguna.

Nacionalna direktorka SOS Dečija sela Srbija Vesna Mraković Jokanović zahvalila je kompaniji Visa i izdavačkoj kući Laguna na donaciji, ističući da će knjige značajno doprineti da deca zavole čitanje. „Svi naši timovi radeći sa decom ističu važnost podsticaja za razvoj dece, a čitanjem se edukujemo, upoznajemo svoj unutrašnji i spoljni svet, razvijamo maštu i kreativnost, i značajno doprinosimo pismenosti i lepoti izražavanja. Klasici koje smo na poklon dobili, kao i mnogo novih kvalitetnih naslova domaćih i stranih autora, sasvim sigurno će obradovati decu. Knjige ne poznaju granice, uz njih putujemo gde nas priča nosi i zbog toga je ova donacija jedinstvena. Veliko hvala kompanijаma Visa i Laguna što misle na decu bez roditeljskog staranja o kojoj brinemo“, istakla je Vesna Mraković Jokanović.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link