UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

FOP Vesti

150 računara i mentorska podrška za najinovativnije obrazovne inicijative

2 min read
Podeli

Beograd, 19. decembar 2018. – U okviru prve faze programa “Odgovorno u zajednici” koja se realizuje pod nazivom EDUSkop, proteklog vikenda u Vojvođanskoj banci 24 finalista predstavilo je stručnom žiriju projekte kojima su konkurisali za donaciju 150 računara i pružanje mentorske podrške, koju je obezbedila Vojvođanska banka.

“Kontinuiranom donacijom računara, godinama unazad pružamo podršku institucijama i organizacijama koje se brinu ili su na usluzi različitim segmentima našeg društva. Ove godine želeli smo da podstaknemo unapređenje kvaliteta edukacije u Srbiji i kroz program “Odgovorno u zajednici” damo podršku relaizaciji projekata koji na najinovativniji način unapređuju obrazovanje”, izjavila je Zorica Džida, menadžer za društveno odgovorno poslovanje u Vojvođanskoj banci.

Za dobijanje ove značajne podrške konkurisalo je 65 projekata iz 23 mesta u Srbiji, od kojih je 60 ispunilo uslove i tako prošlo u fazu javnog glasanja. Kako bi se uvažilo mišljenje šire društvene  zajednice o tome koji projekti imaju najveći potencijal da promene obrazovanje na bolje, publika je na platformi www.odgovorno.rs  imala priliku da izglasa finaliste projekta. Pristiglo je blizu 8000 glasova iz cele Srbije, a odabrano je 24 projekta koji su se plasirali u finale i postali kandidati za donaciju računara i pružanje mentorske podrške u daljem razvoju njihovih projekata.

Jesenji ciklus programa “Odgovorno u zajednici” trajao je od oktobra i okupio je obrazovne inicijative (edukativni habovi, pokreti, udruženja i grupe građana) koji se na strateški način bave unapređivanjem obrazovanja.

Stručni žiri sastavljen od eksperata zaduženih za rukovođenje različitim funkcijama u Vojvođanskoj banci, pobednike je birao na osnovu kvaliteta projekata, nivoa inovativnosti, značaja za širu društvenu zajednicu, kao i stepena doprinosa obrazovanju, bilo na formalan ili neformalan način.

Projekat Digitalni marketing u funkciji učeničkog preduzetništva -Omladinski Edukativni Centar;

projekat Savremeni kutak – Naš svet  naša pravila; projekat Dok Tok – NEOSTART;

projekat Digitalni Učitelj – Udruženje SEE ICT;Projekat Youth Innovation Center – Unbox hab inovativnih edukacija; projekat Tvoja šansa za prvi karijerni korak – Centar Inventiva;

projekat Iza pozorišne zavese -Pozorište PATOS; projekat Studije budućnosti-Beogradska otvorena škola; projekat Case Study Club, Studentska Asocijacija Nova, predstavljaju devet pobedničkih projekata koji su osvojili ukupno 150 računara, kao i mentorsku pomoć eksperata Banke za dalju realizaciju edukativnih ciljeva.

“Organizacija u kojoj ja radim zapravo ima za cilj da pomogne ljudima da se usavrše i usvoje nove veštine koje će ih učiniti još kvalifikovanijim za posao koji rade. Računari su nam neophodni za edukaciju, a sada ne samo da ćemo imati više resursa, već možemo da pređemo na novi stepen rada i adekvatnije pomognemo našim polaznicima da usvoje nove veštine i od nas izađu potpuno spremni za ono što ih čeka u daljem radu. Obrazovanje je dvosmeran proces i kako mi drugima pomažemo da usvoje nove veštine, tako je nama Vojvođanska banka pomogla da se još više usavršimo, te pomažemo kvalitetnije”, izjavio je Veljko Jovanović iz udruženja Unbox hab inovativnih edukacija koje je dobilo mentorsku podršku i 25 računara za dalju realizaciju projekta Youth Innovation Center.

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link