UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Coca-Cola HBC Delhaize Srbija Delta holding Erste bank FOP Naslovna strana Nestlé Adriatic S Održivi razvoj OTP banka Srbija TITAN Cementara Kosjerić Vesti

Dodeljena priznanja ,,Šampioni održivosti”

2 min read
Podeli

Ceremonija dodele priznanja kompanijama koje su integrisale ciljeve održivog razvoja u svoje poslovanje održana je u okviru godišnjeg događaja Foruma za odgovorno poslovanje CSR & ESG FORUM u hotelu Metropol Palace u Beogradu.  

Nagrada Šampioni održivosti koja ima za cilj da istakne projekte koji na direktan način doprinose ostvarenju ciljeva Agende održivog razvoja dodeljena je drugi put.

Nagrade za izuzetan doprinos različitim potciljevima Agende 2030 dodeljene su sledećim projektima i kompanijama: Coca-Cola HBC Srbija – “Vlasina – čista ljubav”, Delhaize Serbia – “Inovativni koncept ishrane živine – Piletina bez antibiotika”, Delta holding – “Naše selo”, Erste Bank – “Finansijska pismenost – ErsteZnali”, LIDL Srbija –  “Hoćeš da menjamo mesta? Pomeri se s mesta”, Nestlé Adriatic S –  “Regenerativna poljoprivreda”, OTP Banka Srbije – “Generator ZERO” i “Generator dobrih dela”, Telekom Srbija – “Nijedna vrsta ne umire sama” i TITAN Cementara Kosjerić – “Integrisani godišnji Izveštaj za 2021. godinu”. Priznanja su dodelile Biljana Đušić Radmilović, programska menadžerka za dobro upravljanje Švajcarske agencije za razvoj i saradnju SDC i Milena Altmayer, vođa projekta „Reforma javnih finansija – Agenda 2030“ iz Nemačke razvojne agencije GIZ . “Ovo je već druga godina za redom da Forum ističe uspešne biznis projekte koji doprinose ispunjavanju Agende za odživi razvoj do 2030. godine. Kroz dodelu priznanja želimo dodatno da motivišemo ove kompanije da nastave sa ovakvom praksom, ali i da podstaknemo druge da počnu da razmišljaju o tome”, istakao je Neven Marinović ispred Foruma za odgovorno poslovanje. 

Dodela priznanja “Šampioni održivosti” organizovana je u okviru SDG sesije konferencije koja je podržana od strane platforme “Održivi razvoj za sve” koju podržavaju vlade Švajcarske i Nemačke a implementira Nemačka agencija za međunarodnu saradnju (GIZ), u okviru projekta “Reforma javnih finansija – Agenda 2030”. Dodela je održana u okviru konferencije CSR & ESG Forum koju su organizovali Forum za odgovorno poslovanje i Smart kolektiv u saradnji sa Međunarodnom finansijskom korporacijom (IFC), članicom Grupe Svetske banke, u okviru integrisanog ESG programa koji podržava Swiss State Secretariat for Economic Affairs SECO. Konferencija je dodatno podržana kroz Platformu ,,Održivi razvoj za sve“ koju podržavaju vlade Švajcarske i Nemačke, a implementira Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH u okviru projekta Reforma javnih finansija – Agenda 2030. Prijatelji konferencije su Delhaize Srbija, Elixir Group, Coca-Cola HBC Srbija, Moravacem i A1 Srbija, a konferenciju su medijski podržali Represent Communications, Bizlife, Nova ekonomija, InStore i Daily Green. 

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link