UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

FOP Konkursi Partnerstvo

Odabrane organizacije za učešće na Petom Sajmu partnerstva

1 min read
Podeli

Osamnaest organizacija i socijalnih preduzećakoje su osmislile i najbolje formulisale svoje predloge za saradnjusa poslovnim sektorom, odabrano je da se predstavi na ovogodišnjem Sajmu partnerstva. Predstavnici poslovnog sektora dobiće priliku da na Sajmu pronađu pouzdane partnere među sledećim učesnicima: Dobra torba, Pro pozitiv, Šajk Šami, Naša kuća, Koba Yagi, Živimo zajedno, Daj Daj, eko BaG, Biznis Mladih Srbije, Liceulice, Bioidea sapuni, Sister&me, Na pola puta, Centar Inventiva, Dostignuća mladih, Atina, Beogradski festival cveća i Evo ruka.

Peti Sajam partnerstva održaće se 3. decembra 2013. u Beogradu u organizaciji Foruma poslovnih lidera Srbije i Smart kolektiva.

Na Sajmu partnerstva biće predstavljeni inovativni predlozi za saradnju koji doprinose održivosti i dugoročnijem rešavanju društvenih problema. Prema poslednjem istraživanju Foruma poslovnih lidera Srbije, jedna društveno odgovorna kompanija sarađuje u proseku sa 50 partnera iz civilnog i javnog sektora, a ta saradnja sve više prerasta iz jednokratne novčane donacije u zajedničko osmišljavanje aktivnosti usmerenih na poboljšanje stanja određene društvene teme. Kompanije, na primer, mogu podstaći inkluziju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom tako što će proizvode socijalnih preduzeća uvrstiti u svoje nabavke, dok njihovi zaposleni mogu preneti svoja specifična znanja i unaprediti kapacitete ovih organizacija.

Sajam partnerstva održava se u okviru godišnje konferencije o društveno odgovornom poslovanju CSR Forum i otvoren je samo za registrovane učesnike konferencije. CSR Forum i Sajam partnerstva deo su šire inicijative promovisanja i podsticanja međusektorske saradnje koju sprovode Smart kolektiv i Forum poslovnih lidera Srbije uz podršku USAID-a i Instituta za održive zajednice u okviru programa ”Građansko društvo za budućnost”.

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link