UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Edukacija FOP Održivi razvoj Okrugli sto Partnerstvo

Četvra konferencija CSR Forum 3. decembra 2013. u Beogradu

2 min read
Podeli

Četvrta međunarodna konferencija o društveno odgovornom poslovanju – CSR Forum održaće se 3. decembra u Beogradu u organizaciji Foruma poslovnih lidera Srbije i Smart kolektiva. CSR Forum je najrelevantniji događaj o društveno odgovornom poslovanju u Srbiji koji, kroz učešće uticajnih gostiju iz inostranstva i predstavnika svih sektora, jednom godišnje preispituje stanje, trendove i mogućnosti za unapređenje postojećih praksi.

Društveno odgovorno poslovanje jedan je od preduslova za održivi ekonomski rast i neraskidiv deo svake konkurentne ekonomije koja se, prema Evropskoj strategiji razvoja, zasniva na inovacijama, poverenju i evropskim vrednostima. O evropskim iskustvima i stanju društveno odgovornog poslovanja u Srbiji govoriće Celia Moore, predsednica Upravnog odbora organizacije CSR Europe i direktorka za korporativne komunikacije i odnose, IBM EMEA, Freek Janmaat, šef sektora za evropske integracije u delegaciji EU, Tomas Sercovich, direktor komunikacija u organizaciji Foretica iz Španije, Srđan Bogosavljević, direktor Ipsos Strategic marketinga iAndreas Graf, direktor Vip mobile.

Na konferenciji će prvi put biti predstavljeni rezultati istraživanja javnog mnjenja o odgovrnosti kompanija koje posluju u Srbiji, koje su sproveli Smart Kolektiv i Ipsos Strategic marketing u novembru ove godine. Još jedna važna tema ovogodišnje konferencije je inovativna filantropija i uloga kompanija u rešavanju društvenih problema kroz pokretanje struktuiranih programa, i značaj uključivanja građana u ove inicijative o ćemu će govoriti Dragana Stevanović Kolaković,Rukovodilac programa podrške građanskom društvu USAID-a, Mia Vukojević, direktorka Trag Fondacije, Viktor Mirchevski, stručni saradnik na programima organizacije Konekt iz Makedonije,Sergej Trifunović, glumac i aktivista i Žarko Šunderić, Rukovodilac tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva pri Vladi Republike Srbije.

Učešće na konferenciji je besplatno, a svi zainteresovani mogu da se registruju na sajtu Foruma poslovnih lidera Srbije –www.fpl.rs. U okviru konferencije održava se peti Sajam partnerstva na kome će 18 organizacija i socijalnih preduzeća predstaviti konkretne ponude za saradnju sa poslovnim sektorom.

Konferenciju podržava USAID preko Instituta za održive zajednice u okviru programa „Građansko društvo za budućnost“. Glavni partner konferencije je Coca-Cola Hellenic, partneri konferencije su Societe Generale, Vip mobile, Titan cementara Kosjeric i Holcim. Medijski partneri konferencije su Danas i Nova ekonomija.

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link