UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

FOP aktuelnosti Javne politike Održivi razvoj Okrugli sto Projekat za unapređenje okvira za davanje Vesti

Lideri održivog razvoja na istom zadatku

2 min read
Podeli

Uloga privrednog sektora i uticaj njegovih društveno odgovornih aktivnosti na razvoj zajednica bili su glavna tema 11. međunarodnog CSR Foruma, održanog pod nazivom Lideri održivog razvoja.

Konferenciju je otvorila Slavica Đukić Dejanović, ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku, koja je izjavila: „Stimulisanje međusektorske saradnje je preduslov za održivi razvoj našeg društva. Zato, napore Smart kolektiva, Foruma za odgovorno poslovanje i ostalih učesnika Projekta za unapređenje okvira za davanje koje finansira USAID, a koji su deo Koalicije za dobročinstvo smatram veoma značajnim za stvaranje ambijenta u kojem biznis može i treba da bude ključni akter. Sinergija poslovnih zajednica sa institucijama države, akademske zajednice, civilnog društva, mladih, medija i ostalih subjekata ključna je za ostvarivanje vizije održive budućnosti na putu transformisanja našeg sveta do 2030. godine i dostizanja svih 17 ciljeva održivog razvoja kojima Republika Srbija posvećena“.

Dejan Turk, predsednik Foruma za odgovorno poslovanje i generalni direktor Vip mobile zahvalio se  USAID-u i Koaliciji za dobročistvo na pruženoj podršci, i istakao: „Posebno sam ponosan što smo kroz učešće u radu Saveta za filantropiju Predsednice Vlade Ane Brnabić zajedno sa partnerima iz Koalicije za dobročinstvo doprineli da se predlog za povećanje minimalnog neoporezivog iznosa stipendija nađe u predlogu Zakona o porezu na dohodak građana čije se usvajanje očekuje u Skupštini Srbije. Naše članice su samo tokom prošle godine platile preko 10 miliona dinara poreza na ime dodeljenih stipendija – na ovaj način će veći broj učenika biti u prilici da bude obuhvaćen stipendijama ili će dobiti stipendije u većem iznosu”.

CSR Forum organizovan je od strane Projekta za unapređenje okvira za davanje, koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj – USAID, a u saradnji sa Smart Kolektivom, Forumom za odgovorno poslovanje i ostalim članicama Koalicije za dobročinstvo. Ove godine, podržao ga je Savet za filantropiju Srbije kojim predsedava predsednica Vlade Republike Srbije, Ana Brnabić.

Podršku događaju pružile su i kompanije Bambi, Coca-Cola HBC Srbija, CRH Srbija, Eurobank Srbija, GSK, OTP banka, UniCredit Bank.

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link