UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Nefinansijsko izveštavanje

TCK – Izveštaj za 2012.

2 min read
Podeli

Kosjerić, 24. oktobra 2013. godine – Kompanija Titan Cementara Kosjerić predstavila je Izveštaj o društveno odgovornom poslovanju i održivom razvoju za 2012. godinu. Izveštaj, koji kompanija objavljuje treću godinu zaredom, ispunjava najviše međunarodne kriterijume po standardima Inicijative globalnog izveštavanja (Global Reporting Initiative), a verifikovala ga je nezavisna revizorska kuća KPMG Srbija. Ocena B+, koju je dobio Izveštaj, na najbolji način ilustruje nastojanja Titan Cementare Kosjerić da stalnim praćenjem rezultata doprinese unapređenjima u neposrednom okruženju i društvu uopšte.

„Uprkos ekonomskoj krizi koja ne jenjava, ni u jednom trenutku nismo štedeli na podršci zajednici u kojoj poslujemo. Tokom prethodne godine u TCK smo nastavili ulaganja u razvoj kulture bezbednosti i dostizanje sigurnog i zdravog radnog okruženja bez nezgoda na radu. Naši prioriteti u oblasti ekologije ostaju nepromenjeni. Dalja smanjenja emisija, potrošnje vode i upotrebe neobnovljivih prirodnih resursa značajno će doprineti očuvanju biodiverziteta i usporavanju klimatskih promena. Budući da smo prva kompanija koja je u Srbiji dobila integrisanu dozvolu, sve naše aktivnosti usmerene su ka rešavanju savremenih izazova i nalaženju rešenja koja doprinose svim zainteresovanim stranama. Saradnja sa lokalnom zajednicom kroz podršku različitim projektima potvrđuje naše uverenje da su poverenje i otvorena saradnja najbolji način za ostvarenje dobrih i postojanih rezultata, što ovaj događaj takođe podstiče“, izjavio je Miroslav Gligorijević, generalni direktor Titan Cementare Kosjerić.

Ostali učesnici skupa, Marija Aleksiju (Maria Alexiou) direktorka za društveno odgovorno poslovanje TITAN Grupe, Marijana Pavlović iz revizorske kuće KPMG i mr Dušan Stokić iz Odbora za održivi razvoj Privredne komore Srbije istakli su veliki značaj koji izveštavanje o održivom razvoju ima, kako za kompanije, tako i za društvo uopšte. Proces izveštavanja omogućuje unapređenje nivoa transparentnosti poslovanja, ali i uključivanje zainteresovanih strana, čiji predstavnici povratnim informacijama mogu uticati na aktivnosti koje kompanije sprovode.

Pošto je događaj osmišljen kao dodatna prilika za direktnu komunikaciju sa
sugrađanima, njihovi komentari i sugestije pažljivo su beleženi, da bi, zajedno
sa strategijom kompanije i poslovnim okolnostima, bili uvršteni u naredne
izveštaje Titan Cementare Kosjerić.

Titan Cementara Kosjerić od 2002. godine uložila je oko 56 miliona evra u unapređenje radnih uslova, povećanje kapaciteta i optimizaciju poslovnih procesa. Samo u zaštitu životne sredine uloženo je skoro 16 miliona evra. Kompanija je u prethodnom periodu stavila akcenat na transparentnu komunikaciju u domenu uvođenja alternativnog goriva u proces proizvodnje, s obzirom na činjenicu da ovakva praksa održivog razvoja višestruko koristi lokalnoj zajednici, životnoj sredini, kompaniji i društvu.

Izveštaj o društveno odgovornom poslovanju i održivom razvoju Titan Cementare Kosjerić za 2012. godinu možete preuzeti na stranici Izveštaji, kao i u Info CentruTitan Cementare Kosjerić.

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link