UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

FOP Nefinansijsko izveštavanje

Kako kompanije doprinose društvu

1 min read
Podeli

Beograd, 11. oktobar 2013. godine – U cilju podsticanja merenja i izveštavanja, kao preduslova za transparentno poslovanje i unapređenje praksi društveno odgovornog poslovanja, u okviru Foruma poslovnih lidera Srbije pokrenuto je godišnje istraživanje o ulaganjima članica u lokalnu zajednicu, radno okruženje i zaštitu životne sredine.

Na ovaj način stvorena je prva metodologija za kvantifikovanje ulaganja u društveno odgovorne aktivnosti vodećih kompanija koje posluju u Srbiji i identifikovanje uticaja kojeona imaju na društvo.

Koje oblasti podrške lokalnoj zajednici kompanije smatraju prioritetnim? Ko su partneri kompanija u programima korporativnog davanja? Koliko kompanije ulažu u razvoj zaposlenih? Kako kompanije brinu o zaštiti životne sredine? – samo su neka od pitanja na koje odgovaraju rezultati ovog istraživanja.

Istraživanje je sprovedeno u periodu februar-mart 2013 i u njemu je učestvovalo 17 kompanija članica Foruma poslovnih lidera Srbije. Rezultati su prvi put predstavljeni na sastanku članica 11. oktobra, a krajem oktobra biće predstavljeni javnosti.

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link