UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

FOP FOP aktuelnosti Vesti

Održan prvi sastanak kompanija članica Foruma za odgovorno poslovanje u 2022. godini

2 min read
Podeli

Beograd, 28.02.2022. – Predstavnici kompanija članica Foruma za odgovorno poslovanje okupili su se u petak, 25. februara na prvom sastanku u ovoj godini kako bi se osvrnuli na najznačajnije rezultate Foruma iz prethodne godine i dogovorili oko plana rada i glavnih oblasti fokusa Foruma tokom tekuće 2022. godine.

Onlajn sastanak je otvoren uz predstavljanje novoizabranog članstva Upravnog odbora i Predsedništva koji će predvoditi mrežu Foruma tokom naredne tri godine.

Za članove Upravnog odbora kompanije članice su izabrale Margaretu Musić, direktorku Elixir Fondacije (Elixir Group), Milenu Mićanović, direktorku za komunikacije i odnose sa javnošću OTP banke Srbija, Milicu Milanović, menadžerku korporativnih poslova kompanije Nestlé Adriatic S, Ninu Elezović, direktorku korporativnih poslova i održivosti u Coca-Cola HBC Srbija i Tijanu Koprivicu, direktorku za održivo poslovanje Delta holding kompanije i upraviteljku Delta Fondacije.

Novi saziv Predsedništva Foruma za odgovorno poslovanje čine Dejan Turk, CEO i generalni direktor A1 Srbija i A1 Slovenija, kao predsednik mreže, Predrag Mihajlović, predsednik Izvršnog odbora i CEO OTP banke Srbija i Svetoslav Atanasov, generalni direktor u Coca-Cola HBC Srbija, kao potpredsednici.

Na sastanku je istaknuto da će Forum i ove godine nastaviti sa promocijom društveno odgovornog poslovanja i ciljeva održivog razvoja (SDGs) u okviru poslovne zajednice, a posebno među malim i srednjim preduzećima, koja će kroz različite projekte biti dodatno edukovana i osnažena da usvoje održive i odgovorne prakse u svoje poslovanje.

Neven Marinović, izvršni direktor mreže, predstavio je detaljnije planove i aktivnosti i izjavio da će Forum kao lider u oblasti odgovornog poslovanja i promoter ESG praksi u Srbiji i dalje biti mesto za razmenu znanja i iskustava na sve relevantne teme iz oblasti korporativne odgovornosti kao što su nefinansijsko izveštavanje, jačanje kompetencija CSR menadžera, edukacija mladih – budućih CSR kadrova, radna inkluzija, zaštita životne sredine, međusektorska saradnja i jačanje lokalnih zajednica.

Članice Foruma za odgovorno poslovanje su: A1, Atlantic grupa, Bambi, Banca Intesa, Belgrade Airport, Bosis, B92, Coca-Cola HBC Srbija, Delhaize Serbia, Delta Holding, Direct Media, Elixir group, Erste Bank, Eurobank Direktna, Gecić law, Lidl Srbija, Manpower Group, Moravacem, Nelt Co, Nestlé Adriatic S, Nordeus, OTP Banka, PepsiCo, Represent Communications, Telekom Srbija, Telenor, TITAN Cementara Kosjerić, UniCredit Bank.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link