UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Održivi razvoj Vesti

Marija Pantelić, Bosis, dobitnica nagrade EY društveno odgovorni preduzetnik godine

2 min read
Podeli

Marija Pantelić, direktor održivosti kompanije Bosis iz Valjeva, lidera na tržištu štampane i kaširane kartonske ambalaže i blister kartona u regionu, dobitnik je EY nagrade za preduzetnika godine u kategoriji EY Društveno odgovorni Preduzetnik godine™ u Srbiji. Svečano proglašenje i uručenje nagrade održano je u četvrtak 24. februara 2022. godine na Gala Večeri u hotelu Hyatt Regency u Beogradu. 

Začetnik priče o održivom i odgovornog poslovanju u BOSIS-u je gospođica Marija Pantelić, Direktorka održivosti, uz čije liderstvo je kompanija postigla značajne rezultate u ovoj oblasti što potvrđuju i brojna priznanja. Pored funkcije koju obavlja u BOSIS-u, aktivna je i na promovisanju i širenju svesti o održivom i odgovornom poslovanju i važi za ambasadora za mala i srednja preduzeća. 

Prilikom dodele nagrada Marija Pantelić je izjavila: 

Hvala vam na ovom prestižnom priznanju. Hvala našem osnivaču, a mom ocu, koji je pre 40 godina započeo ovu priču i naučio nas pravim vrednostima. Hvala svim članovima Bosis Familly-ja i našoj deci, našim najmlađim Bosisićima koji u svemu učestvuju i iskreno se raduju. 

Sve što smo do sada radili, sve što radimo i sve što ćemo raditi činimo zbog njih. Ovo priznanje neka ne bude samo priznanje za nas, neka to bude i priznanje svim malim i srednjim preduzećima koja nisu sada sa nama, a posluju sa svrhom. 

Hajde da svi živimo i poslujemo odgovorno i održivo, jer samo zajedničkim snagama možemo da učinimo ovaj svet boljim za buduće generacije!“ 

Pored ove, Bosis je i dvostruki nosilac Nacionalne nagrade za društveno odgovorno poslovanje „Đorđe Vajfert“, nagrade grada Valjeva za 2019. godinu, Nacionalne nagrade za volontiranje i Virtus nagrade za filantropiju. 

Ovo prilikom, vlasnik i osnivač kompanije, gospodin Bogoljub Pantelić, inače finalista EY Preduzetnik godine™ 2016. godine, je izjavio: 

Izuzetno mi je drago što ovu nagradu baš sada dobijamo, u godini kada slavimo jubilej. 40 godina postojanja i jesu dokaz naše održivosti i odgovornosti. Uvek sam se trudio da radim pošteno, da ispunjavam  dogovore, da poštujem ljude, partnere i da pomažem zajednicu. Marija se sada ovim ozbiljno bavi i podigla je sve na mnogo viši i strateški nivo.“ 

Bosis je jedna od samo 15 kompanija u Srbiji koje izveštavaju po GRI metodologiji i nalazi se u 1% kompanija u svim kategorijama na svetskom nivou koje zadovoljavaju visoke zahteve društvene odgovornosti i poseduje EcoVadis Gold Supplier priznanje, a koncept društvene odgovornosti prepoznali su i uvrstili u svoju BOSIS Family organizacionu kulturu. 

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link