UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

FOP Mala i srednja preduzeća

Održano predavanje o društveno odgovornom poslovanju za mala i srednja preduzeća

2 min read
Podeli

Beograd, 12. jul 2018. – U prostorijama Smart Kolektiva održano je prvo u nizu predavanja namenjeno predstavnicima malih i srednjih preduzeća sa ciljem da predstavi CSR trendove i inspiriše ih da slične prakse uspostave u svom poslovanju.

Predavač i izvršni direktor Foruma za odgovorno poslovanje Neven Marinović je održao prezentaciju u kojoj je predstavio i objasnio rad Foruma kao i osnovne prinicipe kojima se rukovode njegove članice. Akcenat je stavljen na temu odgovornog poslovanja i kako osnovne principe CSR-a inkorporirati u poslovanje malih i srednjih preduzeća.

Jedan deo sastanka je bio posvećen temi socijalnog preduzetništva i kako takva preduzeća pronalaze balans između tradicionalnih oblika poslovanja i neprofitnih organizacija koje se primarno bave rešavanjem određenog društvenog problema. Broj socijalnih preduzeća u Srbiji raste i sve je veći interes mladih da rade u kompanijama i preduzećima koje primenjuju neki oblik društveno odgovornog poslovanja.

Predstavnici malih i srednjih preduzeća su podelili probleme sa kojima se suočavaju u potrazi za odgovarajućim kadrovima za obavljanje različitihdelatnosti, a neki od najvećih izazova su kako doći do kvalitetne radne snage i kako takav kadar zadržati u svojoj kompaniji. Održavanje programa stručnih praksi je je jedan od načina da se dođe do edukovanih mladih ljudi i da se ulaganjem u njihov razvoj istovremeno ulaže i u razvoj preduzeća.

Na kraju, svi učesnici su se složili da je društvena odgovornost važna i da potreba za ulaganjem u lokalnu zajednicu sve više dolazi na listu prioriteta biznisa. Saradnja između ova dva sektora je ključna, a korist obostrana.

Aktivnost su realizovali Forum za odgovorno poslovanje i Smart kolektiv uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), u koaliciji sa Fondacijom Ane i Vlade Divac, Trag Fondacijom, Katalist Fondacijom, Srpskim filantropskim forumom i Privrednom komorom Srbije.

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link