UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

FOP Vesti

Održan sastanak nacionalnih partnera Evropskog pakta za mlade

1 min read
Podeli

Brisel, 7. septembar 2017. – Predstavnici Foruma za odgovorno poslovanje, učestvovali su na sastanku nacionalnih partnera Evropskog pakta za mlade (European Pact for Youth), posvećenom kreiranju nacionalnih akcionih planova i smernica u budućnosti, koji se zasniva na zajedničkim nastojanjima biznis lidera i Evropske Unije da stvore kulturu partnerstva biznisa i obrazovanja kako bi povećali šanse mladim ljudima da pronađu posao.

Nacionalni akcioni plan (NAP) je prioritet koji nacionalni lideri i zainteresovane strane identifikuju kako bi ubrzali i olakšali poslovno-obrazovna partnerstva. Zainteresovane strane su slobodne da biraju ono što je relevantno  i postavlja prioritete u njihovoj zemlji, kako bi  planirali akcije u skladu s tim.

Evropski pakt za mlade  inicirala je Evropska  mreža za društveno odgovorno poslovanje (CSR Europe) kao poziv poslovnoj zajednici, društvenim partnerima, obrazovnim institucijama i drugim zainteresovanim stranama kako bi razvili ili konsolidovali partnerstva u podršci zapošljavanja mladih i inkluziji. Lansiran je na Enterprise 2020 Samitu-u u Briselu, 17. novembra 2015. sa podrškom Evropske komisije i kompanija.

Forum za odgovorno poslovanje je zvanični nacionalni partner Evropskog pakta za mlade u Srbiji.

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link