UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

FOP FOP aktuelnosti Konkursi Održivi razvoj Partnerstvo Vesti

Poziv za učešće na Sajmu partnerstva – rok za prijavu 18. februar

2 min read
Podeli

Beograd, 5. februar 2020. godine – Forum za odgovorno poslovanje i Smart kolektiv pozivaju organizacije civilnog društva da se prijave za učešće na Sajmu partnerstva koji će biti održan od 8. do 12. marta 2021. godine.

Sajam partnerstva predstavlja priliku za povezivanje organizacija civilnog i poslovnog sektora sa ciljem njihovog boljeg upoznavanja, umrežavanja i ostvarivanja saradnje na konkretnim projektima i inicijativama.  Ovogodišnji Sajam partnerstva nastoji da omogući međusobno povezivanje i ostvarivanje direktnih kontaktata organizacija koje su u potrazi za podrškom od strane poslovnog sektora i kompanija koje su u potrazi za partnerima na svojim programima angažovanja u zajednici i korporativne filantropije.

Poziv je otvoren za sve organizacije, koje imaju predloge za saradnju u sledećim tematskim oblastima:

  1. inicijative za zdravije, čistije i zelenije društvo,
  2. socijalno uključivanje i podrška socijalno ugroženima,
  3. podrška i osnaživanje žena,
  4. podrška i osnaživanje mladih kroz izgradnju veština i povećanje zapošljivosti.

Iz svake od navedenih oblasti, do 5 organizacija sa konkretnim predlozima za saradnju sa poslovnim sektorom dobiće prilliku za učešće na Sajmu partnerstva.

Organizacije koje budu odabrane za učešće na Sajmu partnerstva imaće priliku da:

  • predstave svoje aktivnosti i direktno predlože saradnju predstavnicima kompanija;
  • unaprede svoj pristup saradnji sa poslovnom sektoru kroz pripremnu radionicu i direktnu povratnu informaciju od zaposlenih koji se bave programima korporativne filantropije u kompanijama članicama Foruma za odgovorno poslovanje;    
  • ostvare potencijalnu novčanu, robnu ili podršku volontera za realizaciju svojih aktivnosti;
  • upoznaju javnost sa svojom organizacijom, društvenim problemima i ciljevima za koje se zalažu;
  • dodatno se povežu sa drugim organizacijama i kompanijama koje dele iste vrednosti.

Pri odabiru učesnika vrednovaće se prethodno iskustvo/ostvareni rezultati u radu sa ciiljnom grupom/temom, jasnoća pri formuisanju predloga, potencijal za razvoj saradnje i inovativnost predloga.  Pored predloga koji se odnose na novčanu podršku, ovim putem podstičemo organizacije da primenjujući inovativne pristupe, u svoje predloge za saradnju uključe i druge potencijalne potrebe za podrškom kao što su prilike za uključivanje zaposlenih i korišćenje drugih resursa kompanija.

Rok za prijavu za učešće je četvrtak, 18. februar 2021. godine.
Prijava se vrši popunjavanjem formulara koji se nalazi na sledećem linku:  >>PRIJAVNI FORMULAR<<

Za sva dodatna pitanja, možete nas kontaktirati putem mejla kancelarije Foruma za odgovorno poslovanje: kancelarija@odgovornoposlovanje.rs.

Sajam partnerstva organizuje se u okviru Projekta za unapređenje okvira za davanje koji finansira USAID, a realizuje Koalicija za dobročinstvo koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac, a dodatno čine Trag Fondacija, Smart kolektiv, Catalyst Balkans, Forum za odgovorno poslovanje, Srpski filantropski forum i Privredna komora Srbije.

Članice Foruma za odgovorno poslovanje su: Atlantic grupa, Bambi, Banca Intesa, B92, Coca-Cola HBC Srbija, CRH, Delhaize Srbija, Deloitte, Delta Holding, Direct Media, Erste Bank, Eurobank, Gecić law, GSK, IKEA Srbija, Lidl Srbija, Manpower Group, NIN, Nordeus, Represent Communications, OTP Banka, Telekom Srbija, Telenor, TITAN Cementara Kosjerić, UniCredit Bank, Victoria Group, Vip mobile, Vojvođanska banka.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link