UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Filantropija FOP FOP aktuelnosti Konkursi Korporativno volontiranje Nagrada za korporativno volontiranje Vesti Volontiranje Životna sredina

Prijave za ,,Nacionalnu nagradu za volontiranje” otvorene do 12. februara

2 min read
Podeli
Nacionalna nagrada za volontiranje

Beograd, 14. januar 2021. godine – Forum za odgovorno poslovanje i Smart kolektiv pozivaju sve organizacije, kompanije i pojedince koji su se u prethodnih godinu dana volonterski angažovali u pružanju podrške zajednici da se prijave za ,,Nacionalnu nagradu za volontiranje”. Poziv je otvoren do 12. februara, a nagrade se dodeljuju za najbolje programe volontiranja, najbolju volontersku akciju i za volontera/ku godine.

Stručni žiri, sačinjen od predstavnika civilnog, državnog i biznis sektora, odabraće one koji su se svojim delovanjem, zalaganjem i uključivanjem istakli u volontiranju tokom proteklih godinu dana. Ove godine posebna pažnja će biti data inicijativama koje su realizovane u periodu krize izazvane pandemijom koronavirusa, kada se posebno pokazalo koliko su solidarnost i volonterski duh važni za jačanje zajednice u kojoj živimo.

Nagrade će biti dodeljene tokom događaja previđenog za početak marta 2021. godine. Kompanije i organizacije konkursnu dokumentaciju mogu dobiti prijavom putem ovog linka, dok svako ko želi, pojedince za kategoriju volonter/ka godine može nominovati direktno putem ovog formulara.

Nagrada za korporativno volontiranje uspostavljena je u našoj zemlji 2011. godine povodom obeležavanja Evropske godine volontiranja od kada je, Forum za odgovorno poslovanje i Smart kolektiv dodeljuju godišnje. Od 2017. godine, nagrada se dodeljuje i organizacijama i pojedincima.

Neki od prošlogodišnjih dobitnika nagrade su, u kategoriji za volontera/ku godine, volonteri NURDOR-a, Tamara Klarić i Bogdan Stevanović, koji su tokom akcije „Pruži korak” uspeli su da motivišu veliki broj ljudi da bude fizički aktivan i istovremeno doprinesu prikupljanju sredstava za izgradnju nove Roditeljske kuće u Beogradu. Za najbolji program korporativnog volontiranja prošle godine, nagrađen je „Coca-Cola klub volontera” kroz koji kompanija kontinuirano i dobro osmišljeno podstiče zaposlene da volontiraju. Priznanja su poneli i Bosis za podsticanje inicijative u lokalnoj zajednici realizacijom akcije „Ozeleni Valjevo – ulepšaj život”, i kompanija NIS a.d. Novi Sad u kategoriji Iskorak godine s obzirom da u ovoj kompaniji Klub volontera postoji tek nekoliko godina, a da je uspešno realizovan interni konkurs u okviru koga su zaposleni sami osmislili i realizovali 5 volonterskih akcija pomažući školama, vrtićima i udruženjima osoba sa invaliditetom. Nagrade su dodeljenje i Centru za pozitivan razvoj dece i omladine (CEPORA) za program „Razvojno-preventivni centar”, Udruženju „Čepom do osmeha” za istoimenu akciju i Inicijativi za razvoj i saradnju (IDC) za organizaciju međunarodnog volonterskog kampa „Svet za školu”.

Za više informacija možete kontaktirati programsku menadžerku Foruma za odgovorno poslovanje, Milicu Mišković, putem mejla milica@smartkolektiv.org ili telefona: 060/64-23-819.

Tagovi:

Može vam se svideti

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link