UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

COVID-19 Filantropija Vesti

Akcija za kupovinu 100 monitora životnih funkcija

2 min read
Podeli

Beograd, 31. mart 2020. – Srpski filantropski forum i Fond B92 u prilici su da nabave, uvezu i isporuče do zdravstvenih ustanova 100 visokokvalitetnih pacijent monitora za praćene životnih funkcija u veoma kratkom roku. Ovi monitori su u vrhu potreba u vreme pandemije, prema informacijama zdravstvenih institucija, ali za njima postoji potreba i u redovnim okolnostima. Svaki od njih veoma je komplementaran sa ventilatorima-respiratorima koji spašavaju živote obolelima sa teškim simptomima, a lekarima i medicinskom osoblju daju pouzdane podatke za donošenje najboljih odluka.

Sve je teže nabaviti neophodnu opremu zbog velikih svetskih potreba i ovu priliku ne bi trebalo propustiti. Pacijent monitori mogu biti u Srbiji za najviše 10 dana, i u najkraćem roku podeljeni zdravstvenim ustanovima prema prioritetima Kriznog štaba za suzbijanje korona virusa i Ministarstva zdravlja. Kako bi obezbedili ovu hitnu isporuku, treba što pre prikupiti preko 25 miliona dinara jer je cena jednog monitora 305.000 dinara sa PDVom i popustom od 10% na ovu količinu koju je proizvođač odobrio.

Tokom prepodneva prikupljeno je donacija za kupovinu 14 pacijent monitora

„Do sada se javio jedan donator koji je obezbedio sredstva za kupovinu 14 monitora, i koji je želeo da ostane anoniman. Pozivam sve kompanije i pojedince koji mogu da pomognu da se prikupi nedostajućih 26.230.000 dinara kako bi se obezbedilo 100 pacijent monitora koji su trenutno na raspolaganju na tržištu“,
izjavio je Veran Matić izvršni direktor Srpskog filantropskog foruma.

Proizvođač opreme je nemačka kompanija Dreger, koja radi na našem tržištu više od 100 godina i ima profesionalnu lokalnu podršku kada je reč o održavanju, obuci i rezervnim delovima.  Ova kompanija je razvila veoma dobre odnose i sa Fondom B92 tokom akcije Bitka za bebe kada je za kratko vreme isporučila preko 200 inkubatora zdravstvenim centrima širom Srbije koji i dan danas spasavaju živote prevremeno rođenih beba.

Svi zainteresovani mogu se javiti Srpskom filantropskom forumu office@filantropskiforum.com i fond@fondb92.org

Fotografija:  Anna Shvets from Pexels

Na našoj stranici COVID-19 možete naći vesti o akcijama koje biznis preduzima kako bi podržao borbu protiv pandemije.
Forum za odgovorno poslovanje podržava napore svih članica, i kompanija van naše mreže da podrže sve koji su pogođeni krizom. Ukoliko želite da doprinesete sadržaju stranice, saopštenja možete slati na adresu: kancelarija@odgovornoposlovanje.rs

Tagovi:

Može vam se svideti

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link