UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Konkursi

OTVOREN KONKURS: Program podrške održivim mikro i malim preduzećima u nerazvijenim sredinama

2 min read
Podeli
Program podrške održivim mikro i malim preduzećima u nerazvijenim sredinama

Beograd, 14. januar 2021. godine – Otvorene su prijave za Program podrške održivim mikro i malim preduzećima u nerazvijenim sredinama. Ovaj novi program je usmeren na pružanje stručne i finansijske podrške mikro i malim preduzećima koja posluju odgovorno i pozitivno doprinose razvoju svojih lokalnih zajednica. Program realizuje Smart Kolektiv u partnerstvu sa udruženjem ProAktiv iz Niša i udruženjem Putevima preduzetništva iz Novog Sada. Program se sprovodi u okviru projekta „Norveška za vas – Srbija“ koji finansira Kraljevina Norveška a sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS). Projekat „Norveška za vas – Srbija” ima za cilj da doprinese ravnomernom društveno-ekonomskom razvoju u Srbiji kroz povećanje mogućnosti zapošljavanja, posebno ranjivih i marginalizovanih grupa, podršku socijalnoj koheziji, kao i unapređenju lokalne infrastrukture.

KOME JE PROGRAM NAMENJEN?

U okviru programa, biće odabrano do 10 preduzeća iz nerazvijenih područja koja posluju odgovorno i imaju jak pozitivan uticaj na razvoj lokalne zajednice kroz zapošljavanje teže zapošljivih kategorija stanovništva i uključivanje u svoj lanac malih lokalnih proizvođača i poljoprivrednih gazdinstava.

Program je namenjen preduzećima koja su registrovana i posluju u sledećim lokalnim zajednicama: Bogatić, Bosilegrad, Babušnica, Irig, Lebane, Leskovac, Mali Iđoš, Novi Pazar, Srbobran i Varvarin. Pravo učešća imaju preduzeća koja posluju najmanje 2 godine i koja imaju već razvijene proizvode i usluge koji su testirani na tržištu.

ŠTA UČESNICI PROGRAMA DOBIJAJU?

Odabrana preduzeća će tokom perioda od 6 meseci raditi sa timom eksperata na unapređenju i razvoju poslovanja, koje će dalje doprineti rastu preduzeća, otvaranju novih radnih mesta i osnaživanju malih dobavljača u svom lancu proizvodnje. Odabranim preduzećima će biti dostupni sledeći vidovi podrške:

Stručna podrška
Kroz seriju interaktivnih radionica i individualne konsultacije sa iskusnim preduzetnicima i konsultantima, preduzeća će imati priliku da rade na unapređenju svog poslovanja.

Finansijska podrška
Preduzeća sa najvećim potencijalom za dalji rast i zapošljavanje će u okviru programa moći da konkurišu i za bespovratna sredstva u iznosu od 6.000,00 USD neto u dinarskoj protivvrednosti. Preduzeća će konkurisati za grant tokom programa sa razvojnim planovima, predlozima nabavki i obrazloženjem kako nabavke dugoročno doprinose zapošljavanju u lokalnoj zajednici. Više informacija o nameni grant sredstava i ograničenjima za dodelu bespovratnih sredstava, možete pronaći u dokumentu Smernice za učesnike programa.

Promocija i umrežavanje
Preduzeća će imati priliku da, kroz organizaciju tri promotivna događaja i prodajna sajma u Beogradu, Nišu i Novom Sadu, predstave svoja preduzeća široj javnosti i razviju saradnju sa drugim društveno odgovornim organizacijama, preduzećima i kompanijama u Srbiji.

KAKO SE PRIJAVITI ZA UČEŠĆE U PROGRAMU?

Prijave za program vrše se putem onlajn formulara koji se nalazi na >> OVOM LINKU <<

Prijave za program otvorene su do 31.01.2021. godine u 23.59h.

Više informacija o programu, kriterijumima za učešće i smernicama za prijavljivanje možete pronaći u dokumentu Smernice za učesnike programa koji se nalazi na sledećem LINKU.

PRISTUPITE INFO SESIJAMA I SAZNAJTE VIŠE O PROGRAMU I KONKURSU:

Info sesija 1: Niš, 19.01.2021. u 12h
Info sesija 2: Novi Sad, 20.01.2021. u 12h

Za učešće u info sesijama se možete prijaviti putem >> OVOG LINKA <<

Za više informacija u vezi samog programa, možete kontaktirati Smart Kolektiv putem mejla: office@smartkolektiv.org

Tagovi:

Može vam se svideti

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link