UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

A1 Članice FOP Vesti

Predstavljamo: Dejan Turk, predsednik Foruma za odgovorno poslovanje

2 min read
Podeli

Dejan Turk je ponovo izabrani predsednik Foruma za odgovorno poslovanje koji će na ovoj funkciji predvoditi mrežu do kraja 2024. godine.

Predsednik Foruma dolazi iz kompanija A1 Srbija i A1 Slovenija u kojima zauzima mesto CEO i generalnog direktora. A1 Srbija je deo internacionalne Telekom Austria Grupe i mobilni operater koji u Srbiji posluje na tržištu telekomunikacija. Kompanija koju predvodi g. Turk, dugogodišnja je posvećena članica Foruma za odgovorno poslovanje (ranije pod imenom Vip mobile) koja u fokus društveno odgovornog poslovanja stavlja brigu o svojim zaposlenima, životnoj sredini i njenoj zaštiti i upotrebu najnovijih tehnologija u svrhu činjenja dobra.

,,Društveno odgovorno poslovanje za nas predstavlja sastavni deo održivog ekonomskog modela koji podrazumeva svest o položaju i značaju poslovnog sektora u savremenom, globalnom društvu, kao i o odgovornosti koja iz njih proizilazi.
Kompanije više nemaju samo odgovornost za ostvarivanje profita, već i prema društvenom i prirodnom okruženju u kome posluju i čiji su sastavni deo. Mi smatramo da i kao pojedinci, ali i snagom našeg velikog tima možemo da pokrenemo mnoge značajne promene u društvu i da doprinesemo razvoju naše zajednice.’’, ističe g. Turk.

Na pitanje na koji način će se Forum za odgovorno poslovanje razvijati u budućnosti i kakva će biti njegova uloga predsednik Foruma je rekao:

,,Značaj Foruma za odgovorno poslovanje u narednom periodu biće sve veći, imajući u vidu u kojoj meri kompanije prepoznaju važnost društvene odgovornosti i to da se poslovne strategije sve više vode ovim konceptom.
U ovoj mreži okupljaju se kompanije koje doprinose razvoju društva kroz principe održivog razvoja i na taj način podstiču biznis sektor na preuzimanje odgovornosti i doprinos zajednici. Uloga Foruma i u budućnosti bi trebalo da bude osnaživanje kompanija da posluju u skladu sa principima održivosti, odgovornosti i etike, a znanje i razmena iskustava koje ovde svi možemo da steknemo, značajan je doprinos za društvo u celini.’’

Vodeći se krilaticom “Bolji biznis za bolje društvo”, Forum za odgovorno poslovanje okuplja kompanije koje doprinose razvoju društva kroz principe održivog razvoja i podstiče biznis sektor da bude aktivan i pouzdan partner zajednice u kojoj posluje. Forum osnažuje kompanije da posluju u skladu sa principima održivosti, odgovornosti i etike, i kroz sinergiju resursa i znanja doprinosi sprovođenju dobrih poslovnih praksi koje donose pozitivan i merljiv društveni uticaj. Članice Foruma za odgovorno poslovanje su: A1, Atlantic grupa, Bambi, Banca Intesa, Belgrade Airport, Bosis, B92, Coca-Cola HBC Srbija, Delhaize Serbia, Delta Holding, Direct Media, Elixir group, Erste Bank, Eurobank Direktna, Gecić law, Lidl Srbija, Manpower Group, Moravacem, Nelt Co, Nestlé Adriatic S, Nordeus, OTP Banka, PepsiCo, Represent Communications, Telekom Srbija, Telenor, TITAN Cementara Kosjerić, UniCredit Bank.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link