UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice FOP OTP banka Srbija Vesti

Predstavljamo: Predrag Mihajlović, potpredsednik Foruma za odgovorno poslovanje

2 min read
Podeli

Predrag Mihajlović izabran je da i u narednom mandatu bude član predsedništva Foruma za odgovorno poslovanje (FOP) na funkciji potpredsednika. 

Predrag Mihajlović dolazi iz kompanije OTP banka Srbija gde se nalazi na poziciji predsednika Izvršnog odbora i CEO banke. Kompanija OTP banka Srbija jedan je od najvećih kreditora na srpskom tržištu, i u segmentu poslovanja sa privredom i sa stanovništvom. U fokusu kompanije je unapređenje digitalnog bankarstva i korisničkog iskustva, a u sklopu njene posvećenosti pronalaženju digitalnih i inovativnih rešenja, banka realizuje i projekte posvećene digitalizaciji kulturnog nasleđa.  

U strategiju svog poslovanja, ova banka inkorporira principe održivog poslovanja, a jedno od ključnih strateških usmerenja je i zelena tranzicija. Kompanija koristi isključivo zelenu energiju i posvećena je pružanju podrške ekološkim projektima, posebno u okviru svog petog ciklusa projekta ,,Generator Zero’’ kojim nagrađuje inovacione projekate koji predstavljaju održiva rešenja sa realnim i merljivim uticajem na smanjenje karbonskog otiska. 

,,Kao jedna od najvećih banaka na domaćem tržištu svesni smo da imamo značajnu ulogu i uticaj na društveno i prirodno okruženje u kome poslujemo. To je razlog zbog čega našu poslovnu strategiju u značajnoj meri temeljimo na principima održivog poslovanja, ali uz nužno ostarivanje balansa između ekonomskih, socijalnih i ekoloških uticaja i ciljeva.’’, istakao je CEO banke g. Mihajlović. 

Potpredsednik Foruma za odgovorno poslovanje izjavio je da ,,FOP ima izuzetno značajnu ulogu u procesu povezivanja, sinhronizacije i koordinacije između biznis, javnog i civilnog sektora koji predstavljaju ključne činioce u procesima razvijanja celokupnog društva u pravcu održivosti. Ta sinergetska uloga od ogromnog je značaja za sve članice FOP-a, a pomenuto zajedništvo po meni predstavlja najbolji put ka boljem i humanijem društvu.’’ On je takođe naglasio da je ,,FOP kroz godine ekspertskog bavljenja održivim i odgovornim poslovanjem postao nezaobilazna stanica za sve koji su krenuli putem održivosti’’.

Vodeći se krilaticom “Bolji biznis za bolje društvo”, Forum za odgovorno poslovanje okuplja kompanije koje doprinose razvoju društva kroz principe održivog razvoja i podstiče biznis sektor da bude aktivan i pouzdan partner zajednice u kojoj posluje. Forum osnažuje kompanije da posluju u skladu sa principima održivosti, odgovornosti i etike, i kroz sinergiju resursa i znanja doprinosi sprovođenju dobrih poslovnih praksi koje donose pozitivan i merljiv društveni uticaj. Članice Foruma za odgovorno poslovanje su: A1, Atlantic grupa, Bambi, Banca Intesa, Belgrade Airport, Bosis, B92, Coca-Cola HBC Srbija, Delhaize Serbia, Delta Holding, Direct Media, Elixir group, Erste Bank, Eurobank Direktna, Gecić law, Lidl Srbija, Manpower Group, Moravacem, Nelt Co, Nestlé Adriatic S, Nordeus, OTP Banka, PepsiCo, Represent Communications, Telekom Srbija, Telenor, TITAN Cementara Kosjerić, UniCredit Bank.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link