PROGLAŠENI DOBITNICI KONKURSA ZA PODRŠKU NAJBOLJEM OMLADINSKOM PROJEKTU

Beograd, 04. jun 2019. – Forum za odgovorno poslovanje i Coca-Cola HBC Srbija prošle nedelje na Forumu socijalnih inovacija, dodelili su nagradu pobedničkom projektu u okviru raspisanog Konkursa za podršku najboljem omladinskom projektu usmerenom na poboljšanje poslovnih veština kod mladih.

Glavnu nagradu od 100.000 RSD za realizaciju i pripremu inovativnog podkasta za mlade dobilo je neformalno udurženje Autodidakt Club iz Niša, a predstavnice kluba su gimnazijalke i studentkinje koje su pre pola godine odlučile da pokrenu svoj projekat namenjen mladima koji ima za cilj da im približi neformalno obrazovanje, razmene, volonterizam i aktivizam. Oformile su zajednicu na društvenim mrežama pod nazivom Autodidact Club putem koje dele svoja iskustva sa razmena i volontiranja, i podstiču aktivnu razmenu znanja kroz primere i savete iz domena rada u timu, javnog nastupa, preduzetništva i interkulturalnosti.

Podršku u proizvodima kompanije Coca-Cola Hellenic za organizaciju događaja opisanih u predlogu projekta otvarili su: „Vršnjačko mentorstvo – Studentska akcija!“, Neformalna grupa studenata i „Vizija“, Neformalna grupa mladih.

Pored navedenih u užem izboru našli su se i „Skrojimo našu budućnost“, Omladinski centar Brus, „Tranziciono preduzetništvo“ i Neformalno Udruženje „Tranzicioni kutak Kragujevac“.

Kompanije članice okupljene oko Foruma za odgovorno poslovanje tokom cele godine na različite načine podržavaju studente i mlade ljude na početku svoje poslovne karijere, i uvek su raspoložene da podele svoja znanja, veštine i iskustvo.