UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Edukacija FOP FOP aktuelnosti Javne politike Održivi razvoj Vesti

Purpose-driven companies – Uporedni pregled zakonodavstva i praksi u Evropi

1 min read
Podeli

Beograd, 24. jun 2020. godine – Evropska asocijacija profesionalaca u oblasti održivosti (EASP) organizuje besplatan vebinar na kome će tema biti kompanije vođene društvenim vrednostima. Forum za odgovorno poslovanje, kao nacionalni partner mreže EASP, poziva sve zainteresovane učesnike da se priključe besplatnom vebinaru koji će se održati 10. jula 2020. godine u terminu od 10 – 12h.

Debata o svrsi kompanija je uvek aktuelna tema. Sa porastom broja kompanija koje vođene društvenim vrednostima preuzimaju transformativnu ulogu u društvu poboljšavajući istovremeno svoje performanse i profitabilnost, kao i kompanija osnovanih isklučivo sa društvenom misijom kao što su socijalna preduzeća, nekoliko zemalja Evropske unije uvelo je nove zakonodavne okvire kako bi razgraničilo profitne i neprofitne entite, kao i prepoznalo i regulisalo na koji način kompanije mogu u pravnom smislu, formalizovati svoju društvenu misiju.

Učesnici vebinara imaće prilike da saznaju više o uporednom zakonodavstvu u Evropi, kao i da čuju zanimljive primere iz Italije, Francuske, Velike Britanije i Španije.

Agendu događaja možete preuzeti ovde.
Radni jezik je engleski. Prijava za učešće na vebinaru se vrši putem mejla: segreteria@csrmanagernetwork.it

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link