UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice FOP Naslovna strana Schenider Electric Vesti

Schenider Electric – Nova članica Foruma za odgovorno poslovanje

2 min read
Podeli

Kompanija Schneider Electric postala je deo mreže Foruma za odgovorno poslovanje. Verujemo da će Schneider Electric svojim iskustvom i znanjem moći da doprinese aktivnostima mreže, kao i njenoj osnovnoj misiji, a to je podsticanje razvoja društveno odgovornog poslovanja i uspostavljanje trajnih i stabilnih društveno odgovornih praksi u poslovnom sektoru.  

Kompanija Schneider Electric d.o.o. Beograd teži stvaranju digitalnih rešenja za energiju i kreiranju modernog, održivog i zelenog okruženja. Svoju društveno odgovornu praksu fokusira na ulaganje u obrazovanje mladih, brigu o zaposlenima i zaštitu životne sredine. 72% prihoda kompanije je zeleno, a njihova zgrada Razvojnog centra Hub u Novom Sadu biće jedna od prvih karbon-neutralnih zgrada u Srbiji. U toku je sprovođenje programa Uticaj održivosti kompanije Schneider 2021-2025 koji ima za cilj da podrži ciljeve održivog razvoja. Schneider Electric realizuje brojne filantropske projekte kroz donacije bolnicama, vrtićima i ustanovama socijalne zaštite. Dobitinik je nekoliko prestižnih nagrada, a SAM joj je prošle godine dodelio nagradu za društveno odgovornu kompaniju godine. 

Vodeći se krilaticom “Bolji biznis za bolje društvo, Forum za odgovorno poslovanje okuplja kompanije koje doprinose razvoju društva kroz principe održivog razvoja i podstiče biznis sektor da bude aktivan i pouzdan partner zajednice u kojoj posluje. Forum osnažuje kompanije da posluju u skladu sa principima održivosti, odgovornosti i etike, i kroz sinergiju resursa i znanja doprinosi sprovođenju dobrih poslovnih praksi koje donose pozitivan i merljiv društveni uticaj. Članice Foruma za odgovorno poslovanje su: A1, Atlantic grupa, Bambi, Banca Intesa, Belgrade Airport, Bosis, B92, Coca-Cola HBC Srbija, Delhaize Serbia, Delta Holding, Direct Media, Elixir group, Ernst&Young, Erste Bank, Eurobank Direktna, Gecić law, Lidl Srbija, Manpower Group, Moravacem, Nelt Co, Nestlé Adriatic S, Nordeus, OTP Banka, PepsiCo, Represent Communications, Schneider Electric, Telekom Srbija, Yettel, TITAN Cementara Kosjerić, UniCredit Bank. 

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link