UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

FOP Korporativno volontiranje Volontiranje

Volonterska akcija zaposlenih u kompanijama u Nišu

1 min read
Podeli

Volonterska akcija „Naš Naš“ održana je 3. novembra 2012. godine na nekoliko lokacija širom Niša, a učestvovali zaposleni iz kompanija Mercator-S, Vip mobile, Erste Banka, Nestle Adriatic, Societe Generale, Credit Agricole i Telekom Srbija. Volonteri su doprineli uređenju dvorišta i sportskog igrališta Specijalne škole “14.oktobar”, uređenju parka na uglu ulica Goce Delčeve i Đure Jakšića, kao i prostorija Svratišta za decu ulice, dok su se istovremeno družili sa korisnicima Centra za dnevni boravak dece, omladine i odraslih lica mentalno ometenih u razvoju „Mara“ i korisnicima Udruženja za pomoć MNRO i osobama sa Dounovim sindromom.

Forum poslovnih lidera od svog osnivanja promoviše društveno odgovorne prakse i inovativne načine na koje biznis može da podrži lokalnu zajednicu i uključi se u rešavanje njenih specifičnih problema.

Volontiranje zaposlenih kao jedan od vidova društveno odgovornog poslovanja donosi brojne prednosti za lokalnu zajednicu, kompanije i zaposlene. U volonterskim akcijama koje Forum organizuje od 2009. godine, učestvuju zaposleni u kompanijama-članicama Foruma, koji kao volonteri imaju mogućnost da direktno doprinesu poboljšanju uslova života svojih sugrađana, kroz različite aktivnosti usmerene na socijalno ugrožene grupe i zaštitu životne sredine. Ovakve akcije iniciraju stvaranje međusektorskih partnerstava i omogućavaju da zaposleni kroz lično angažovanje doprinesu rešavanju specifičnog problema u svom gradu, a u isto vreme razvijaju senzibilisanost za probleme lokalne zajednice i veštine poput timskog rada i liderstva.

Volonterska akcija “Naš Niš” održana je u organizaciji
Foruma poslovnih lidera Srbije i Smart kolektiva, u saradnji sa Institutom za održive zajednice i Volonterskim centrom Niš, a uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link