UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Ostalo Vesti

“Generali Osiguranje” doniralo 2,4 miliona dinara

1 min read
Podeli

Beograd, 11. februar 2016. – Zahvaljujuci donaciji kompanije “Generali Osiguranje Srbija” vrednoj 2,4 miliona dinara, na teritoriji opštine Topola montirana je prva automatizovana protivgradna stanica u Evropi u okviru projekta osavremenjivanja sistema protivgradne zaštite u Srbiji, koji sprovodi Kabinet ministra bez portfelja zaduzenog za vanredne situacije.

Stanica predstavlja napredno tehnološko rešenje i posredstvom prateće telekomunikacione opreme povezana je sa Radarskim centrom “Bukulja” gde se nalazi komandni centar za upravljanje. Ovakav vid upravljanja protivgradnom stanicom obezbeđuje pravovremeno i mnogo preciznije dejstvo u odnosu na ono koje je trenutno zastupljeno u Srbiji – angažovanje protivgradnih strelaca koji na licu mesta nišane i ispaljuju protivgradne rakete.

– Kao kompanija koja blisko saradjuje sa poljoprivrednicima i čiji je strateški cilj da im pruzi podršku i najbolje moguće uslove osiguranja, znamo sa kojim se izazovima i rizicima oni svakodnevno susreću. Upravo zato smo rešili da doprinesemo unapređenju zaštite poljoprivrednih useva od grada. Očekujemo da na ovaj način imamo neuporedivo kvalitetniju protivgradnu zaštitu na branjenom regionu s obzirom na automatizaciju celokupnog procesa, minimiziranje grešaka i racionalnije trošenje raketa – istakao je Dragan Filipović, generalni direktor kompanije “Generali Osiguranje Srbija”.

 
Do početka protivgradne sezone u Srbiji će biti postavljeno 20 automatskih protivgradnih stanica koje će u početku štititi voćarske krajeve, rekao je ovim povodom u selu Vinča kod Topole ministar bez portfelja zadužen za vanredne situacije Velimir Ilić.

 
– U selima je sve manje stanovništva i nema ko da deluje na protivgradnim stanicama jer su svi stariji od 50 godina. Srbija mora da se okrene automatskoj protivgradnoj zaštiti – rekao je Ilić.

Izvor: ekapija.com

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link