UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Ostalo Vesti

Gradski centar za socijalni rad u Beogradu dobio prvi Kol centar uz podršku NIS-a

3 min read
Podeli

Beograd, 28. mart 2019. – U prostorijama Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu danas je svečano otvoren prvi Kol centar namenjen informisanju građana u domenu socijalne i porodične pravne zaštite. Realizaciju i tehničku podršku ovog projekta, vrednog preko 2,5 miliona dinara, podržala je kompanija NIS u okviru programa „Zajednici zajedno“ u saradnji sa Gradom Beogradom i gradskim Sekretarijatom za socijalnu zaštitu. Na taj način NIS je nastavio sa dugogodišnjom praksom podrške najosetljivijim kategorijama stanovništva i unapređivanjem njihovog položaja u partnerstvu sa predstavnicima Grada Beograda.

Svečanom otvaranju prisustvovali su predstavnici grada Beograda, kompanije NIS , kao i uprava Gradskog sekretarijata za socijalnu zaštitu.

Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Grada Beograda, ovom prilikom je zahvalio kompaniji NIS na realizovanom projektu i naglasio značaj otvaranja Kol centra za građane Beograda. „Ovo je samo deo šireg projekta koji mi imamo sa kompanijom NIS, jer na ovaj način pokazuju da vode računa o zajednici u kojoj rade. Otvaranjem ovog centra svi korisnici gradskog centra mogu bez ikakvih problema u svakom trenutku da dobiju informaciju koja je iz domena prava koja mogu da ostvare preko Gradskog centra za socijalni rad što smanjuje gužve u Gradskom centru, a  njima olakšava da se obaveste o svojim pravima“, naveo je Vesić.

Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora NIS-a i direktor Funkcije za odnose sa državnim organima i korporativne komunikacije je istakao dobru saradnju kompanije NIS sa Gradom Beogradom, kao i važnost podrške ovakvim projektima.

„Privilegija je učiniti nešto dobro za zajednicu i to je trajno opredeljenje naše kompanije. Posebno sam ponosan na saradnju sa Gradom Beogradom, koja ulazi u jubilarnu desetu godinu, a realizacijom ovakvih projekata pokazujemo da je moguće zajedničkim snagama postići dobre rezultate. Naša kompanija nastaviće i u narednom periodu da ulaže i proširuje saradnju sa Beogradom, ali i da ulaže u zajednicu  u kojoj poslujemo“, istakao je Smirnov.

Andreja Mladenović, pomoćnik gradonačelnika Grada Beograda je rekao da je  realizacija ovog projekta  samo deo saradnje koju NIS i Beograd sprovode već deset godina u okviru programa „Zajednici zajedno“. „Mnogo je projekata u saradnji sa kompanijom NIS urađeno proteklih deset godina u koje je uloženo 210 miliona dinara- od kulture, umetnosti, socijalne zaštite, zdravstvene zaštite, ekologije, sporta do infrastrukture. To vam govori koliko je učešće kompanije NIS u društvenoj odgovornosti  i prema gradu Beogradu i prema sredini u kojoj oni rade“, rekao je Mladenović.

Nataša Stanisavljević iz Sekretarijata za socijalnu zaštitu je navela da je Gradski centar za socijalni rad prvi takav centar u Srbiji  koji ima kol centar i sajt prilagođen osobama sa invaliditetom. „Nama je najvažnije da svaka  osoba u Beogradu kojoj je potrebna pomoć i podrška ovog sistema, može na lak i jednostavan način da dobije informaciju o tome kakvo pravo može da ostvari. Pored  toga, kroz Kol centar građani imaju direktnu komunikaciju sa svih 17 odeljenja Gradskog centra za socijalni rad. Na ovaj način učinili smo Beograđanima još dostupniji sistem socijalne zaštite“.

Realizacijom ovog projekta, Gradskom centru za socijalni rad u Beogradu omogućen je  novi oblik komunikacije sa građanima. Takođe, Beograđanima je olakšan pristup  potrebnim informacijama, kao  i  da na brži i lakši način putem telefonskog poziva direktno komuniciraju sa nadležnim odeljenjem na opštini na kojoj žive. Pozivanjem broja 011 2650-542, građani mogu da se informišu i o zakonskim regulativama, propisima, postupcima i potrebnoj  dokumentaciji za ostvarivanje prava i usluga u oblasti socijalne zaštite.  U okviru realizacije projekta, kompanija NIS je podržala i redizajniranje sajta www.gcsrbg.org koji je prilagođen osobama sa invaliditetom, a koji podrazumeva dostupnost sadržaja u audio formatu.

Izvor: BIZLife

Foto: NIS

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link