UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Vesti

KOJA JE ULOGA BIZNIS SEKTORA U SPROVOĐENJU AGENDE 2030 UJEDINJENIH NACIJA

2 min read
Podeli

Beograd, 29. mart 2019. –  Članice Foruma za odgovorno poslovanje, danas su na okruglom stolu Zelena ekonomija za razvoj regiona, održanom u Hotel Excelsior dokazale da su apsolutno posvećene sprovođenju agende 2030 Ciljeva održivog razvoja UN, 11, 12, i 13 vezanih za zaštitu životne sredine.

Procenjena vrednost koja će biti generisana kroz biznis prilike na ostvarenju Ciljeva održivog razvoja je 12 000 milijardi dolara, a najveće biznis prilike nalaze se u oblastima poput: energetske efikasnosti, cirkularne ekonomije, stanovanja, zdravih životnih stilova, otpada i viškova hrane.

O tome kakva su iskustva u sprovođenju ekoloških inicijativa iz ugla organizacije i kompanije, kao i kakva su predviđanja za razvoj zelene ekonomije u regionu govorili su Neda Stanković ispred Smart kolektiva, predstavnik organizacije Inžinjeri životne sredine, Igor Jezdimirović i Aleksandar Milošević ispred CRH Srbija, kompanije članice Foruma za odgovorno poslovanje, koja u središte svoje biznis strategije stavlja teme vezane za zaštitu životne sredine.

“Pored brige o bezbednosti i zaštite na radu zaposlenih, koja je zaista fundamentalna briga kompanije, strateško opredeljenje Cementare predstavlja i zaštita životne sredine. Konstantno radimo na smanjenju i sprečavanju štetnih uticaja životnu sredinu, i u svom poslovanju primenjujemo najnovije tehnologije kojima kombinujemo ekonomski rast sa smanjenjem potrošnje goriva i električne energije. Kompanija koristi neopasan otpad umesto neobnovljivih izvora energije, smanjuje potrošnju prirodnih sirovina, neprekidno meri i prati svoje štetne uticaje na životnu sredinu, i što je najvažnije Cementara je vrlo transparenta prema svojoj lokalnoj zajednici“. Izjavio je Aleksandar Milošević, Menadžer komunikacija, CRH.

Više od polovine članica Foruma za odgovorno poslovanje preduzelo je akcije usmerene na ostvarenje Ciljeva održivog razvoja, a među onima koje kompanije vide kao priorite za svoje angažovanje nalaze se: Cilj 4 koji se odnosi na obrazovanje, Cilj 8 koji je u vezi sa ekonomskim rastom i dostojanstvenim radom, Cilj 3 koji se odnosi na zdravlje i Cilj 12 koji je u vezi sa održivom proizvodnjom i potrošnjom.

Više informacija o tome kako kompanije članice Foruma doprinose ostvarenju Ciljeva održivog razvoja možete pogledati u publikaciji „Doprinost održivoj budućnosti“ koju možete preuzeti OVDE.

Forum za odgovorno poslovanje je jedina biznis mreža u Srbiji posvećena isključivo društveno odgovornom poslovanju. Forum je posvećen razvoju inovativne korporativne filantropije verujući da biznis sektor može na različite načine doprineti razvoju društva stavljajući na raspolaganje svoje raznovrsne resurse i znanja. Forum osnažuje kompanije da posluju u skladu sa principima održivosti razvijajući zajedno sa svojim članicama alate za upravljanje društveno odgovornim aktivnostima, izveštavanje i merenje doprinosa društvu.

Članice Foruma su: Atlantic grupa, Bambi, Banca Intesa, British American Tobacco, B92, Coca-Cola HBC Srbija, CRH, Delhaize Srbija, Deloitte, Delta Holding, Direct Media, Erste Bank, Eurobank, GSK, IKEA Srbija, Lidl Srbija, Manpower Group, Mercator-S, NIN, Nordeus, Rakita Exploration, Represent Communications, SAGA, Societe Generale Banka, Telekom Srbija, Telenor, TITAN Cementara Kosjerić, UniCredit Bank, Victoria Group, Vip mobile, Vojvođanska banka.

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link