UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Ostalo Vesti

Hemofarmu nagrada za konkurentnost i održivi razvoj

2 min read
Podeli

Novi Sad, 7. oktobar 2015. – Hemofarm je ovogodišnji dobitnik nagrade „Lider konkurentnosti i održivog razvoja“. Ova vest objavljena je na kraju prvog radnog dana Dunavskog Biznis Foruma. Liderska pozicija u regionu, izvoz u 38 zemalja sveta, konkurentnost u pogledu kvaliteta i cene, a istovremeno briga o životnoj sredini, poštovanje ljudskih prava i racionalno korišćenje obnovljivih i svih dostupnih resursa kao i visok stepen odgovornosti prema društvu i lokalnoj zajednici najbolja su preporuka Hemofarmu za ovu nagradu.

Komisija koju čine univerzitetski profesori i ekonomski konsultanti saglasna je u oceni da je srpski farmaceutski lider ispunio sve kriterijume i zasluženo osvojio ovu nagradu. Svojim poslovanjem kao nemačka investicija sa srpskom tradicijom Hemofarm najbolje odslikava duh Dunavskog Biznis foruma. Nagradu je u ime kompanije primila Natalija Popović, direktorka za strategiju i održivi razvoj.

– Nakon dobijene najviše GRI ocene A+ za poslovanje u skladu sa principima održivog razvoja, ova nagrada je još jedan dokaz da mi u Hemofarmu živimo i radimo upravo kao nerazdvojni deo životnog okruženja, koje aktivno čuvamo i kontinuirano unapređujemo. Cilj nam je da u narednom periodu, na tragu brige o zajedničkoj budućnosti, inteziviramo dijalog sa zainteresovanim stranama kako bismo lepše, bolje i zdravije okruženje ostavili u nasledstvo generacijama koje dolaze – rekla je Natalija Popović i dodala da je Dunav važna spona za svih 14 zemalja koji sarađuju i posluju u njegovom toku.

Primena Dunavske strategije je neophodna za efikasno povezivanje ljudi, ideja, tržišta, izgradnje preduzetničkog duha i razmene klulturnih dobara. Hemofarm je najbolji primer i ambasador među njima.

– Nagrada koju smo uručili Hemofarmu je još jedna referenca za njegovu lidersku poziciju na regionalnom tržištu, ali i priznanje za doprinos realizaciji Dunavske strategije i promociji evropskih vrednosti. Hemofarm je primer uspešne privatizacije i kao član velike STADA grupe uvažava interese svih zainteresovanih strana, posebno potrebe lokalne sredine, a istovremeno ulaže u istraživanje i razvoj i razvoj ljudskih resursa. To su stvari koje ga čine liderom konkurentnosti i održivog razvoja – istakla je Marija Vujaković, direktor Centra za poslovnu standardizaciju i sertifikaciju koji je jedan od organizatora događaja uz „Media Invent“ i Pokrajinsku vladu AP Vojvodine,

Dunavski biznis forum okupio je više od 500 privrednika, naučnika i stručnjaka različitih oblasti iz svih zemalja Podunavskog regiona. Cilj Foruma je da se međunarodnoj javnosti predstave potencijali Srbije kao jedne od najpoželjnijih destinacija za investiranje, unapredi saradnja sa ostalim podunavskim zemljama, jača preduzetnička inicijativa i razvoj infrastrukture i energetskog sistema.

Izvor: Hemofarm

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link