UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Ostalo Vesti

Novak Đoković Fondacija opremila vrtić “Leptirić“

1 min read
Podeli

Dimitrovgrad, 7. oktobar 2015. – Vrtić “Leptirić“ koji je danas otvoren, rekonstruisan sredstvima iz budžeta opštine, dok je Novak Djoković Fondacija, vrtić opremila najmodernijim nameštajem, igračkama i didaktičkim materijalom u vrednosti od 2,7 miliona dinara

“Leptirić“ je jedan od tri vrtića Predškolske ustanove “8. septembar“ i trenutno pohadja 109 mališana. Pre rekonstrukcije vrtić je bio u izuzetno lošem stanju sa krovom od azbestnih ploća, bez toaleta za decu i bez igračaka i nameštaja.

„Cilj Fondacije je da deci obezbedi da vreme provedeno u predškolskim ustanovama bude što kvalitetnije, da provode vreme u edukativnim i kreativnim radionicama, družeći se sa svojim vršnjacima- rekla je predstavnica Novak Djoković Fondacije Bojana Rangelov.

Predsednik opštine Dimitrovgrad Zoran Djurov je rekao da je rekonstrukcija vrtića bila višegodišnji problem i da je inicijativa da se zameni krov pokrenut pre više od godinu dana kako bi deca i vaspitačice boravile u zdravom okruženju.

„Građevinski radovi su završeni u junu a opština je za te namene izdvojila 11,5 miliona dinara. Nedostajala su nam sredstva za nove igračke i nameštaj. Bila nam je potrebna pomoć prijatelja. Strateškog partnera i prijatelja pronašli smo u Novak Djoković Fondaciji koja je odmah prihvatila da deci kupi nove igračke i nameštaj,” rekao je Đurov.

Direktorka Predškolske ustanove “8. septembar“ Sonja Kamenov se zahvalila partnerima na projektu, rekavši da je najveći poklon za sve koji su pomogli rekonstrukciju Leptirića“ upravo osmeh mališana i njihov prvi susret sa novim igračkama i nameštajem.

Ovo je samo jedan od projekata za unapredjenje predškolskih ustanova u kojima Novak Djoković Fondacija aktivno učestvuje.

Izvor: jugmedia
         novakdjokovicfoundation

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link