UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Ostalo Vesti

Podeli svoje znanje – postani mentorka

1 min read
Podeli

Beograd, 7. oktobar 2015. – Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu, ERSTE banka, Organizacija za evropsku bezbednost (OEBS) i Evropski pokret u Srbiji šestu godinu za redom realizuju program „Podeli svoje znanje – postani mentorka 2015/2016″. 

Model mentorstva je široko promovisan na međunarodnom nivou i veoma uspešno se realizuje u nekoliko zemalja. Uzimajući u obzir naše okruženje i društvene prilike, model je neznatno prilagođen ciljnoj grupi u Republici Srbiji. Proces evropske integracije Srbije je proces reforme institucija i izgradnje demokratskog i prosperitetnog društva, osnažene i uspešne žene jedan su od stubova takvog društva.

Vital Voices Global Leadership Network svake godine u nekoliko država širom sveta organizuje i koordinira niz mentorskih šetnji, u istom danu. Deo tog globalnog programa je i program “Podeli svoje znanje – postani mentorka”.

CILJ ovog programa je ekonomsko i profesionalno osnaživanje žena u srpskom društvu kroz razmenu iskustava i znanja između stručnih liderki iz različitih profesija i mlađih žena sa sličnim interesovanjima i željom da budu uspešne u svojim oblastima. To će doprineti stvaranju prilika za ove žene da unaprede svoj put u karijeri sa namerom da postignu pozitivan pomak i postave zdrave osnove za buduću dugoročnu saradnju.

Konkurs je otvoren od 1.oktobra do 30. novembra 2015. godine. Svu dokumentaciju pogledajte ovde.

AKTIVNOSTI:

Odabir mentorki i učenica/štićenica
Priprema i štampanje Vodiča kroz mentorstvo
Zajednički sastanak upoznavanja mentorki i učenica i predstavljanje programa
Organizovanje mentorske šetnje
Individualni sastanci mentorki i učenica
Priprema i organizovanje pet sastanaka, radionica, i slično.
Evaluacija programa

TRAJANJE: septembar 2015 – jul 2016. godine.

Izvor: EMINS.ORG

 

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link