UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Ostalo Vesti

Regionalna podrška inkluzivnom obrazovanju

1 min read
Podeli

Beograd, 8. oktobar 2015. – Proteklog vikenda svečanim programom učenika i učenica Sedme beogradske gimnazije održanim na Kalemegdanu, u okviru zajedničkog projekta EU i Saveta Evrope pod nazivom „Regionalna podrška inkluzivnom obrazovanju“ u Jugoistočnoj Evropi, obeležen je Inkluzivni dan.

Istovremeno, pored Beograda, sličan događaj, koji za cilj ima podizanje svesti javnosti o inkluzivnom obrazovanju, održan je i u Tirani, Prištini, Skoplju, Podgorici, Sarajevu i Zagrebu pod motom „Svi se smejemo, ali različito“.

Sedma beogradska gimnazija jedna je od 49 škola iz 48 gradova odabranih da budu pilot-škola ovog regionalnog programa koji zajedno podržavaju Evropska unija i Savet Evrope.

Za potrebe projekta kreirani su obrazovne radio i TV emisije, kao i video snimak sa regionalnim poznatim ličnostima u kojem su učestvovali: Miki i Ivan Manojlović (Srbija), Elina Duni (Albanija), Boro Stjepanović (Crna Gora), Kaliopi (Makedonija), Arsen i Matija Dedić (Hrvatska), Ilire Vinca Celaj (Kosovo*) i Grupa Dvadesetorica (Bosna i Hercegovina). Pogledajte video.

„Regionalna podrška inkluzivnom obrazovanju“ je regionalni program za jugoistočnu Evropu. Projekatom se nastoji pospešiti socijalna inkluzija i socijalna kohezija u regionu kroz promociju inkluzivnog obrazovanja u Albaniji, BiH, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Srbiji, Makedoniji i Kosovu.

Izvor: bif.rs;
pjp-eu.coe.int

 

 

 

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link