UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Ostalo Vesti

Karavan omladinskog preduzetništva – Privredni forum mladih

1 min read
Podeli

Beograd, 9. februar 2016. – Projekat „Karavan omladinskog preduzetništva – Privredni forum mladih“ u saradnji sa Privrednom komorom Srbije i Studentskom konferencijom univerziteta Srbije otvara se 17. februara u Subotici, s ciljem da se mladi širom Srbije upoznaju sa preduzetništvom i njegovim izazovima, vezanih za novonastala preduzeća i pospešivanja njihovog rada, kako bi se otvorila nova radna mesta i doprinelo jačanju privrede naše zemlje.

Projekat podrazumeva panel diskusiju na temu Preduzetništvo mladih kao razvojni potencijal Srbije i radionicu za mlade Od ideje do realizacije, na kojoj će se vršiti osnovna obuka pisanja projekata i biznis planova.

„Karavan omladinskog preduzetništva – Privredni forum mladih“ će do 11. aprila pored Subotice obići i Novi Sad, Novi Pazar, Kragujevac i Niš, nakon čega će u prostorijama Privredne komore Srbije održati svečano zatvaranje prvog dela Karavana.To će ujedno biti i najava petodnevne konferencije na temu omladinskog preduzetništva „Privredni forum mladih 2016“, koja će trajati do 15.aprila.

„Privredni forum mladih 2016“ je velika konferencija na temu preduzetništva, druga u dve godine postojanja ove organizacije, na kojoj će učesnici kroz predavanja i radionice od mentora i eminentnih stručnjaka naučiti mnoge značajne stvari koje nemaju priliku da steknu u procesu formalnog obrazovanja. Šezdeset mladih, ambicioznih ljudi predstavljaće svojih trideset ideja, a najbolja će biti nagrađena.

Druga faza „Karavana“ realizovaće se između 16. maja i 16. septembra uz pomoć  regionalnih privrednih komora, univerziteta i lokalnih kancelarija za mlade, pri čemu će obići većinu gradova republike Srbije i pružiti mladim ljudima osnovno znanje iz oblasti preduzetništva.

 

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link