UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Ostalo Vesti

Kompanija NIS donirala sredstva: Univerzitetskoj dečjoj klinici „Tiršova” u Beogradu

2 min read
Podeli

Beograd, 09. mart 2017. – Kompanija NIS uručila je u četvrtak donaciju Univerzitetskoj dečjoj klinici „Tiršova” u Beogradu. Donacija se sastoji od sredstava koji su prikupili zaposleni NIS-a, zatim sama kompanija, kao i potrošači, i namenjena su nabavci medicinske opreme koja će unaprediti rad ove zdravstvene ustanove.

Donacija dečjoj klinici „Tiršova” rezultat je široke filantropske akcije koju su inicirali zaposleni NIS-a donirajući novčana sredstva, koja je kompanija potom udvostručila. Akcija se zatim proširila i na NIS-ove benzinske stanice pod nazivom „ Praznična čarolija je u našim rukama”, gde je od svake kupovine od 25 ili više litara derivata, kompanija donirala po 25 dinara za potrebe „Tiršove”. Medicinski aparati koji će biti obezbeđeni zahvaljujući ovoj donaciji će u velikoj meri olakšati i ubrzati lečenje dece u „Tiršovoj”. Na ovaj način, NIS je pružio podršku jednoj od najznačajnijih i najstarijih medicinskih ustanova u zemlji i regionu koja je namenjena prvenstveno zdravstvenoj zaštiti najmlađe populacije.

“Slogan kojim se vodi NIS je „Budućnost na delu”, a ta budućnost su upravo naša deca. Stoga kompanija NIS kontinuirano ulaže u projekte namenjene deci. Kada je reč o pomoći dečjoj klinici u Tiršovoj, veliku zahvalnost dugujemo našim zaposlenima i našim potrošačima, na tome što smo se svi zajedno uključili u akciju koja je jedna od najbitnijih u našim životima”, izjavio je Kiril Kravčenko, generalni direktor NIS-a.

Prof. dr Zoran Radojičić, direktor Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj zahvalio se kompaniji NIS na pomoći i naglasio izuzetan značaj donacije u procesu obezbeđivanja značajne medicinske opreme klinici.

„Donacija NIS-a ujedno je i najveća koju je ova zdravstvene ustanova primila sa doniranim sredstvima u iznosu od oko 17 miliona dinara. Ovim sredstvima nabavićemo medicinske aparate koji se svakodnevno koriste za najbolju dijagnostiku i lečenje dece”, izjavio je dr Radojičić.

Svečanom uručenju donacije prisustvovali su Kiril Kravčenko, generalni direktor NIS-a, Sanja Lubardić, zamenik generalnog direktora NIS-a i direktor Funkcije za odnose sa javnošću i komunikacije, Aleksej Černikov, zamenik generalnog direktora NIS-a i direktor Bloka Promet, profesor doktor Zoran Radojičić, direktor Univerzitetske dečije klinike u Tiršovoj, zaposleni NIS-a i Univerzitetske dečje klinike „Tiršova”, kao i mališani koji se leče u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Izvor: nedeljnik.rs 

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link